اسکلت بتنی ساختمان
طراحی و اجرای اسکلت بتنی ساختمان
یکی از اجزای اصلی ساختمان سازی، ساخت اسکلت است. در واقع این بخش یک ساختمان را شکل می دهد و به عنوان پایه و اساسی برای آن شناخته می شود. به علاوه استقامت و پایداری یک ساختمان در گرو اسکلت آن است. اسکلت ساختمان در انواع فلزی و بتنی پایه ریزی می شوند. اسکلت بتنی یا سازه بتنی در ساخت بسیاری از ساختمان ها به منظور مقاوم سازی ساختمان و مقاوم سازی بتن مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر اسکلت بتنی ساختمان خواهیم پرداخت.
اسکلت بتنی چیست ؟
آرماتور بندی از حساسترین قسمتهای اجرایی در مقاوم سازی سازه های بتنی است که در صورت عدم رعایت اصول و قوانین در اجرای آن، تحمل سازه در نیروهای برشی، کششی و فشاری، کمتر از مقدار محاسبه شده خواهد بود.
اسکلت بتنی سازه ای است که در ساخت آن از بتن یا از بتن آرمه (شن، ماسه، سیمان، پولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.
در ساختمان ها در صورت استفاده از بتن آرمه در قسمت های مختلف آن مثل ستون ها و پی و شاه تیرها، آن ساختمان یک اسکلت بتنی به شمار می آید.
خدمات ما
آزمایش تضمین کیفیت بتن
کنترل کیفی بتن خمیری، کنترل کیفی بتن سخت شده با قالب، کنترل کیفی بتن سخت شده درون قطعه
آزمایش های دوام بتن
شرایط محیطی، خوردگی آرماتور، انتشار و نفوذپذیری کلریدها، کربناسیون، جذب آب، تخلخل
مقاومت آن در برابر آتش
نیاز به تخصص و مهارت و نظارت و کنترل کمتر
پرداخت هزینه بصورت تدریجی
فرم تماس زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم

محاسبه هزینه اجرای اسکلت بتنی
نحوه قیمت دهی برای انجام اسکلی بتنی به ابعاد متراژی پروژه، دیوار برشی ها، بستگی دارد.
- تعداد سقف ها = برابر قیمت پایه
- راه پله و بالکن = دو برابر قیمت پایه
- اجرای دال = دوبرابر قیمت پایه
- فونداسیون = برابر قیمت پایه
- اجرای پله پیچ = بسته به طرح پروژه
- دیوار برشی = بسته به طرح پروژه
- خرپشته = برابر قیمت پایه
نکات مهم در رابطه با قیمت دهی
- هزینه بیان شده بابت دستمزد آرماتوربندی و دستمزد قالب بندی می باشد.
- بسته به پروژه امکان حذف مبلغ تجهیزات وجود دارد.
- هزینه اجاره ابزار (قالب، جک، تخته سه لایه، قیچی، ویبره)
- سقف مورد نظر در این نوع قیمت دهی برابر سقف تیرچه بلوک است.
- اگر ارتفاع سقف از 3 متر بالاتر باشد به میزان هزینه اضافه خواهد شد.
- ابعاد ستون های خارج از حد معمول در هزینه ها تغییر ایجاد خواهد کرد.
هزینه پایه به منظور دستمزد اجرای قالب بندی و بتن ریزی = 130 الی 250 هزار تومان
تاریخ به روز رسانی = فروردین 1401
مراحل ساخت بنا با سیستم اسکلت بتنی
- خاکبرداری و تسطیح
- اجرای بتن مگر
- قالب بندی فونداسیون ( پی )
- آرماتور بندی فونداسیون و قرار دادن میلگرد های انتظار برای اجرای ستون ها
- بتن ریزی فونداسیون
- مراقبت از بتن ریخته شده تا ۷ روز
- باز کردن قالب های فونداسیون
- آرماتور بندی ستونها و قراردادن میلگرد انتظار برای سقف ها ( تکرار این پروسه تا سقف آخر )
- قالب بندی ستون ها ( تکرار این پروسه بعد از اجرای سقف ها تا سقف آخر )
- بتن ریزی ستون ها ( تکرار این پروسه بعد از اجرای سقف ها تا سقف آخر )
- قالب بندی سقف با استفاده از جک های حمایتی
- آرماتور بندی تیر های افقی و در گیر کردن آرماتورهای انتظار ستون ها با آنها
- نصب تیرچه های سقف و قراردادن سر و ته تیرچه ها در میلگردهای بافته شده ی تیرها ( آرماتوربندی راه پله نیز هم زمان با هر سقف در تراز طبقه انجام میشود )
نمونه ممکن است قبل از هر گونه آزمایش برای ارائه نمونه کامپوزیت که منعکسکننده ویژگیهای کلی حجم بتن ارزیابی شده باشد، ترکیب شود. همچنین این نمونهها را می توان به طور جداگانه برای ارزیابی تنوع در ویژگیها و در نتیجه درجه یکنواختی در یک دسته از مخلوط تست کرد.

مراحل اجرای اسکلت بتنی

پی و اجرای آن
شرایط پی کنی و پی ریزی و نوع فنداسیون ساختمان بتنی هیچ فرقی با ساختمانهای دیگر ندارد و از همان انواع فنداسیون در اینجا استفاده شود ولی در اینجا دیگر فنداسیون منفرد نداریم و عرض ارتفاع پی نواری برای ساختمان بتنی با فلزی به علت وزن زیاد ساختمان بتنی متفاوت است . در اینجا هم عرض و ارتفاع مفطع پی با توجه این مکانیک خاک و بارهای وارده و موقعیت منطقه از لحاظ زلزله تعیین می شوند تفاوت عمده فنداسیون ساختمان بتنی با ساختمان فلزی در اتصال ستون به فنداسیون است که در ساختمان بتنی بجای اتصال تیر فلزی به بیس پلیت از میل گردهای انتظار برای اتصال میل گردهای ستون و فنداسیون استفاده می شود که طول آرماتورهای انتظار یک ششم طول ستون است .

اجرای ستونهای بتنی
ستونها اعضای فشاری هستند که جهت انتقال بار ساختمان به زمین مورد استفاده قرار می گیرند و ستونهای بتنی که در محل اجرا می شوند شکلهای مختلفی می توانند داشته باشند ۱-مربعی شکل ۲-مستطیلی شکل ۳-دایره ای شکل ۴-چند ضلعی حداقل میلگرد ها برای یک چند گوشه یک میلگرد به ازای هر گوشه می باشد و برای مقطع دایره ای شکل حداقل میلگرد ها ۶ عدد می باشد فاصله میلگرد ها در ستونها از هم حداقل ۵ سانتی متر و حداکثر ۲۵ سانتی متر است نسبت سطح مقطع میلگرد ها به سطح مقطع ستون حداقل ۰٫۸% و حداکثر ۴% و ۶% در شرایط خاص می باشد و حداقل سایز میلگرد ۱۴ می باشد پوشش بتن برای عناصر فولادی حدود ۵-۲٫۵سانتی متر است . در یک ستون به ازای هر متر ۴ عدد خاموت بسته می شود ، معمولا به ازای هر ۲۵ سانتی متر یک خاموت بطور استاندارد است ، در ۱/۶طول ستون از پائین و بالا فشرده می شود و می تواند ۱۵ سانتی متر کمتر شود و به ازای هر ۱۵ سانتی متر جهت تقویت در مقابل کمانش بسته شوند بطور مثال اگر طول ستون ۳ متر باشد در نیم متر از پائین و بالای ستون خاموتها باید فشرده شوند .

اجرای سقف تیرچه بلوک
سقف تیرچه بلوک شامل تیرچه و بلوک است که تیرچه کار تیر فرعی و بلوک بعنوان قالب برای بتن ریزی و عایق صوتی عمل می کند و به دلیل فضاهای خالی داخل آن موجب سبک شدن سقف می گردد . بطوری که در عمل به سقف تیرچه بلوک سقف سبک هم می گویند برای اجرای این پروژه و بطور کل ساختمان های بتنی به کارگاه های زیر نیاز داریم : ۱-قالب بندی یا کارگاه نجاری ۲-آرماتوربندی ۳-تهیه بتن ۴-تهیه شن و ماسه اجرای اسکلت بتنی، از جمله بزرگترین نقاط ضعف در صنعت ساختمان سازی ایران می باشد. متاسفانه در شرایط حاضر، برای مهندسین ناظر امکانی برای تغییر روش های اجرای اسکلت بتنی، وجود نداشته و این امر، تنها با اتخاذ تدابیری گسترده، توسط نهادهای رسمی متولی ساختمان سازی در ایران محقق خواهد شد. در این نوشتار تلاش خواهد شد تا با ارائه روش هایی ساده و قابل اجرا، در شرایط موجود بتوان سازه های بتنی را در حد قابل قبولی کنترل نمود.

اجرای تیر و سقف ساختمان بتنی
ابعاد مربوط به مقطع تیر وتعداد میلگردها و میلگردهای تقویتی در تیر در نقشه داده شده است و در تیرها خاموتها کار مقابله با نیروهای برشی دارند که مثل ستون در ابتدا و انتها تیر فشرده می شوند . میلگردهای تقویتی در ابتدا و انتها تیر در بالای تیر و برای مقابله با نیروهای فشاری در نظر گرفته می شوند و در وسط تیر در پائین تیر و برای تحمل نیروهای کششی لحاظ می شوند و چون برش تحت زاویه ۴۵ درجه ماکزیمم است زیرا با توجه به دایره موهر تنشها ، تنش برشی که برابربا تحت زاویه ۴۵ درجه ماکزیمم است . به همین خلطر آرماتورهای تقویتی را تحت زاویه ۴۵ درجه بهم وصل می کنند .
مقالات مرتبط
همه چیز درباره درز ژوئن
ضوابط درز انبساط
پیلوت ساختمان
جدیدترین دوره ها
رشد شما با یادگیری آغاز میشود...
دوره آموزش ضوابط ساخت و ساز شهری و ملاک عمل شهرداری ها
دوره آموزش قوانین مشارکت در ساخت
دوره آموزش پیش فروش ساختمان
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای