نظارت ساختمان

ارائه خدمات نظارت ساختمان

در نظارت ساختمانی علاوه بر احاطه به نکات فنی نیاز است که ناظر ساختمان به آیین‌نامه‌های حقوقی، ایمنی و دیگر آیین‌نامه‌های فنی حوزه ساخت‌وساز تسلط کافی داشته باشد. شروع کار یک ناظر از قبل از صدور مجوز برای یک ساختمان آغاز شده و مراحلی مثل نظارت بر تخریب بنای قبلی و همچنین نظارت بر گودبرداری و … تا اتمام کار را در برمی‌گیرد.
دلیل اهمیت نظارت ساختمان

نقش مهندس ناظر در پروژه

مهندس ناظر وظیفه کنترل و نظارت جنبه‌های مختلفی از کار را بر عهده دارد. ناظر ساختمانی در واقع شخص یا شرکتی است که با دانش فنی و تخصصی که در زمینه‌ پروژه‌های عمرانی و ساختمانی دارد نظارت بر یک پروژه خاص را انجام می دهد. این وظایف عبارت‌اند از: کنترل مهارت فنی اکیپ اجرایی، کنترل نقشه‌های سازه با معماری قبل از شروع بکار، کنترل تعداد ستون‌ها و دیوارهای برشی و محل اجرای آن‌ها، کنترل شبکه آرماتور ستون‌ها و دیوارهای برشی، کنترل طول اورلب میلگردها، کنترل اجرای راه‌پله و غیره …..

نظارت بر عملیات اجرایی ساختمان

گواهی مطابقت عملیات اجرایی ساختمان با مدارک

چک لیست نظارت ساختمانی

چک لیستی از کاملترین موارد نظارتی

نظارت و اجرا

صفر تا صد نظارت و اجرا توسط کارشناسان عمران

نظارت ساختمان

وظایف مهندس ناظر ساختمان چیست؟

وظایف مهندس ناظر در مجموعه شرح خدمات در راستای اجرای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴ و آئین‌نامه اجرائی آن (مصوب ۱۳۷۵) و مبحث دوم مقررات ملی ساختمان (نظامات اداری) تدوین شده‌است و تا زمان تصویب و ابلاغ شرح خدمات مهندسان توسط وزارت راه و شهرسازی ملاک عمل قرار خواهد گرفت. در کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها نیز وظایف مهندس ناظر چنین بیان شده‌است:

  1. نظارت بر عملیات اجرائی ساختمانی که به مسوولیت آنها احداث می‌گردد از لحاظ انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشه‌ها و محاسبات فنی ضمیمه.
  2. گواهی مطابقت ساختمان با پروانه، نقشه و محاسبات
  3. اعلام تخلف به شهرداری
  4.  آشنا به نقشه های برق و ساختمانی و مکانیک و به عبارت دیگر قادر به خواندن نقشه ها.
  5.  آشنا به ابزار و تجهیزات و مواد و مصالح برقی .
  6.  آشنا به ابزار و تجهیزات و مواد و مصالح برقی .
  7. آشنا به مقررات ملی و آئین نامه ها و اصول فنی اجرا و استانداردهای معتبر کشور و جهانی .
  8.  آشنا به اصول نظارت و تکنیک های مربوطه .
  9. آشنا به سیستمهای برقی فشار ضعیف و متوسط و قوی .
  10. آشنا به عملیات نصب و نگهداری و تعمیرات تاسیسات برقی .
  11. آشنا به طراحی تاسیسات برقی .
  12. آشنا به مقررات ایمنی .
  13. آشنا به برنامه ریزی و کنترل پروژه .
  14. آشنا به نحوه تهیه گزارشات جهت ارائه به ارگانهای ذی ربط .
  15. داشتن روابط عمومی مطلوب جهت ایجاد ارتباط خوب با مالک و مجری و طراح و سایرین .

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم

اصول گزارش نویسی برای ناظرین

اکثر مهندسین ناظر،حوزه نظارتی خویش را صرفا مربوط به مسائل فنی ساختمان در حال احداث میدانند لکن دقت در قوانین و آئین نامه ها ،ما را با تکالیف دیگری برای مهندسان ناظر در کارگاه های ساختمانی آشنا می سازد که البته عدم اجرای درست آنها ، مسئولیت هایی را متوجه مهندسان محترم ناظر خواهد ساخت.

ناظران علاوه بر تسلط کافی در مسائل فنی و ایمنی در موضوعات حقوقی از جمله شیوه ی نگارش نامه های اداری و گزارش نویسی ، تنظیم لایحه ، دفاعیه و اظهار نامه می بایست آشنایی کافی و وافی داشته باشند و گرنه با وجود کاستی ها و نواقص متعدد در این حوزه ، در بروز حوادث متحمل تبعات سنگین مادی و معنوی خواهند شد.

با وجود خلاء های قانونی بسیار، گزارش های به موقع و درست، تنها ابزاری است که موجب احقاق حق ناظران در حوادث ناگوار ساختمانی می شود که مهندس ناظر می بایست ضمن پرهیز از تناقض گویی ، با استناد به قوانین و مقررات در گزارش های خود موضوع را منعکس نماید.

ناظری که توانایی نگارش گزارش را نداشته باشد و نتواند دیده هایش را بدرستی در قالب کلمات جاری نماید ، مثل کودکی است که فقط با جیغ و فریاد می تواند خطر را هشدار دهد اما نمی تواند دقیق بگوید چه اتفاقی افتاده و یا خواهد افتاد.

مهندس ناظر ساختمان

مقالات مرتبط

جدیدترین دوره‌ ها

رشد شما با یادگیری آغاز می‌شود...

کارگاه آموزشی دستور نقشه و مجوز ساخت
25%
تخفیف

کارگاه دستور نقشه و مجوز ساخت

بدون امتیاز 0 رای
750,000 تومان
1
750,000 تومان

کتاب مشارکت در ساخت

بدون امتیاز 0 رای
500,000 تومان
3
500,000 تومان
دوره واژگان حقوقی املاک
100%
تخفیف

واژگان حقوقی املاک

بدون امتیاز 0 رای
280000 – رایگان!
63
280000 – رایگان!
سوالات شما

مهندس ناظر بر ساختمان حتما باید دارای مدرک نظارت بر ساختمان باشد.

  1. شروع کارهای ساختمانی: هنگامی که کار ساختمانی شروع می‌شود، ناظر بر ساختمان باید از ابتدای کار با آن آشنا شود و باید مطمئن شود که بر اساس نقشه و مشخصات فنی پیش می‌روند.
  2. تغییرات در طرح ساختمان: هرگونه تغییر در طرح ساختمان باید به ناظر بر ساختمان اطلاع داده شود. تغییرات ممکن است شامل تغییر ابعاد، تعداد و اندازه پنجره‌ها، درها، دیوارها و موارد دیگر باشد.
  3. مشکلات در ساختمان: در صورت وجود هرگونه مشکل یا خطا در ساختمان، باید به ناظر بر ساختمان گزارش شود تا به اصلاح آن بپردازد.
  4. تغییرات مواد ساختمانی: اگر در حین ساخت و ساز تصمیم گرفته شود که از مواد ساختمانی متفاوتی استفاده شود، باید به ناظر بر ساختمان گزارش شود تا بررسی کند که آیا این تغییرات با مشخصات فنی تطابق دارند یا نه.
  5. آزمون‌های لازم: برای اطمینان از کیفیت ساختمان، ممکن است آزمون‌هایی بر روی مواد ساختمانی و یا ساختار ساختمان انجام شود. در این صورت، نتایج آزمون‌ها باید به ناظر بر ساختمان ارائه شود.

ناظر بر ساختمان باید در طول فرآیند ساخت پروژه، مسئولیت‌های مهمی را بر عهده دارد. این مسئولیت‌ها شامل بررسی پایه‌ها و فونداسیون، بررسی و کنترل کیفیت مصالح ساختمانی، بررسی و تأیید نقشه‌های ساختمانی، بررسی و تأیید پلان‌های ساختمانی، بررسی و تأیید پیشرفت کار و تحویل مواد، بررسی و تأیید کارهای تاسیساتی و الکتریکی و ایمنی ساختمان است. همچنین ناظر بر ساختمان مسئولیت اطمینان از اینکه کارها بر اساس قوانین و مقررات مربوط به ساختمان و ایمنی انجام شده باشند و به مرحله بعدی بروند، را نیز بر عهده دارد. به طور کلی، ناظر بر ساختمان مسئولیت اطمینان از کیفیت و سلامت ساختمان را در بر دارد.

بله، در صورت نارضایتی از عملکرد ناظر بر ساختمان، می‌توان آن را تعویض کرد. البته این امر باید با احتیاط و مطابق با قوانین و مقررات مربوطه انجام شود و باید به دلایل قانونی و مشخص توسط صاحب ساختمان اقدام به تعویض ناظر کنید. همچنین ممکن است در قرارداد اولیه با ناظر بر ساختمان، شرایطی درباره تعویض ناظر بر ساختمان در نظر گرفته شده باشد که باید به آن پایبند باشید.