کمیسیون ماده 5
کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران تا ۳۵ سال قبل، برحسب تبصره ماده ۵ قانون شهرداری در شهر تهران مستثنی شده بود. امّا در نهایت در سال ۱۳۶۵ تبصره نام برده اصلاح شد و چگونگی رسیدگی به طرحهای تفصیلی در شهر تهران مشخص شد.
کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران چیست؟
متن ماده ۵:
«بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات آنها در هر استان یا فرمانداری کل که به وسیله کمیسیونی به ریاست استاندار یا فرماندار کل و به عضویت رئیس انجمن شهرستان، شهردار، نمایندگان وزارت فرهنگ و هنر و آبادانی و مسکن و نماینده مهندس مشاور تهیه کننده طرح انجام میشود. آن قسمت از نقشههای تفصیلی که به تصویب انجمن شهر برسد، برای شهرداری لازم الاجرا خواهد بود. تغییرات نقشههای تفصیلی اگر در اساس طرح جامع شهری مؤثر باشند، باید به تأیید شورای عالی شهرسازی برسند.»
امّا تبصره اصلاح شده ماده ۵ که با نام ماده واحده تبصره ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسیده است، به این شرح میباشد:
«بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات آنها در شهر تهران به عهده کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزرای مسکن و شهرسازی کشور، نیرو (در حد معاونت مربوطه)، سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست و شهردار تهران یا نماینده تام الاختیار او و رئیس شورای شهر تهران میباشد.»
برای دریافت مشاوره و یا خدمات از مجموعه مهندس کامرانی می توانید با شمارههای درج شده در ذیل تماس حاصل فرمایید.
وظایف و اختیارات کمیسیون ماده ۵ شهرداری
کمیسیون ماده ۵ شهرداری که از آن با نام شورای عالی شهرسازی و معماری یاد میشود؛ وظایفی دارد که از مهم ترین آنان میتوان به بررسی پیشنهادات ارائه شده در خصوص سیاستهای شهرسازی در هیات وزیران اشاره کرد. به عبارت دیگر، از وظایف اصلی کمیسیون ماده ۵ تغییر و تصویب طرحهای تفصیلی میباشد.
طبق آیین نامه:
«تغییرات نقشههای تفصیلی اگر بر اساس طرح جامع شهری مؤثر باشند، باید به تأیید مرجع تصویب کننده طرح جامع (شورای عالی شهرسازی و معماری ایران یا مرجع تعیین شده از طرف شورای عالی) برسند.»
همچنین کمیسیون ماده ۵، وظیفه دیگری در خصوص لوایح و مقررات شهرسازی و طرحهای جامع شهری و معماری دارد که در رابطه با چگونگی استفاده و کاربری زمین به لحاظ اداری، مسکونی، فضای سبز و… اظهار نظر میکند و سپس اگر تغییراتی در خارج از طرح تفصیلی باشند، بررسی و مصوب خواهد کرد.
آیا تغییر کاربری در این کمیسیون قانونی است؟
اختیارات کمیسیون ماده ۵، تنها در مشخص کردن میزان تراکم ساختمانی و سطح اشتغال و مشخص کردن کاربری اثرگذار است. بنابراین کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران برای تغییر کاربری در پلاک ثبتی صلاحیت ندارد. همچنین انجام مصوبات در خصوص تغییر کاربری در این کمیسیون قانونی نمی باشد.
طرح جامع شهری، تنها چارچوبی خواهد بود که باید در طرحهای تفصیلی رعایت شود و خارج از طرح مربوطه نمی تواند اقدامی انجام دهد.
مطلب پیشنهادی: نقشه پلاک ثبتی تهران
وظایف دبیرخانه کمیسیون ماده ۵
دبیرخانه کمیسیون ماده ۵، در حقیقت فضایی است که پیش نویس طرح تفصیلی (به صورت کتبی) توسط شهرداری به آن فرستاده میشود.
تهیه و تنظیم پیش نویس مذکور نیز بر عهده شهرداری است.
محل دبیرخانه کمیسیون: شهرداری
دبیر آن: شهردار تهران (در صورت حضور نداشتن شهردار تهران، نماینده تام الاختیار او)
جلسات کمیسیون با حضور اکثریت اعضا رسمیت مییابد و برای اعتبار بخشیدن به تصمیمات کمیسیون، حداقل ۴ رای موافق ضروری است و همچنین مسئول دعوت از اعضای جلسه کمیسیون به عهده دبیرخانه است.
اعضای اصلی کمیسیون ماده ۵
اعضای اصلی کمیسیون ماده ۵ به شرح زیر میباشد:
- استاندار (یا معاون عمرانی او) به عنوان رئیس جلسه کمیسیون
- شهردار
- نماینده شورای اسلامی شهر
- نماینده سازمان میراث فرهنگی
- نماینده وزارت راه و شهرسازی
- نماینده جهاد کشاورزی
- نماینده سازمان نظام مهندسی متخصص در معماری یا شهرسازی (که البته حق رای ندارد)
جلسه کمیسیون ماده ۵ با حضور رئیس، دبیر و ۳ عضو از اعضا رسمیت مییابد و برگزار میشود.
مصوبه کمیسیون مزبور زمانی اعتبار مییابد که ۴ عضو از اعضای کمیسیون رای موافق داده باشند.
اعضای کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران
اعضای کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران، مطابق با تبصرههای ۳ و ۴ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به شرح زیر است:
- معاونین ذی ربط وزرای مسکن و شهرسازی، کشور، نیرو و جهاد کشاورزی
- معاونین رؤسای سازمانهای حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
- شهردار تهران (به عنوان رئیس کمیسیون)
- رئیس شورای اسلامی شهر تهران (بدون حق رای)
رئیس کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران چه کسی است؟
رئیس کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران، شهردار تهران میباشد.
طرح تفصیلی چیست؟
طرح تفصیلی عبارت از طرحی است، بر اساس معیارهای کلی طرح جامع شهر و همچنین نحوه استفاده از زمینهای شهری در سطح محلات مختلف که موارد زیر در آن تعیین میگردد:
- موقعیت و مساحت دقیق زمین
- وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور
- میزان و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری
- اولویتهای مربوط به مناطق بهسازی و نوسازی و توسعه و حل مشکلات شهری
- موقعیت و کلیه عوامل مختلف شهری
تشریح طرح تفصیلی
«کمیسیون موضوع ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران که در این آیین نامه کمیسیون طرح تفصیلی نامیده میشود، در هر استان:
- به ریاست استاندار و عضویت رئیس سازمان مسکن و شهرسازی
- مدیرکل میراث فرهنگی و رئیس سازمان کشاورزی استان (که سمت نمایندگی وزارتخانههای متبوع خود را به عهده خواهند داشت)
- رئیس شورای شهرستانی که طرح تفصیلی مربوط به شهر یا نقاط واقع در قلمرو آن شهرستان در دستور کار کمیسیون قرار دارد
- شهردار شهری که طرح تفصیلی مربوط به آن در کمیسیون مطرح است
- نماینده مهندس مشاور یا ارگان دیگری که عهده دار تهیه طرح تفصیلی مورد بحث در کمیسیون است
برای بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات بعدی آن تشکیل میشود.»
این مصوبه ۵ تبصره دارد که به شرح زیر است:
- تبصره ۱: از نماینده سازمان نظام مهندسی استان جهت شرکت در جلسات کمیسیونهای ماده ۵ تهران و استانها (بدون حق رای) دعوت به عمل خواهد آمد.
- تبصره ۲: محل دبیرخانه این کمیسیون در سازمان مسکن و شهرسازی استان و امور دبیرخانه آن زیر نظر معاون یا مدیر شهرسازی سازمان مسکن و شهرسازی استان که دبیر کمیسیون است، انجام میشود.
- تبصره ۳: ترکیب کمیسیون طرح تفصیلی شهر تهران به موجب اصلاحیه مورخ ۲۵/۹/۱۳۶۵ ش مجلس شورای اسلامی، از نمایندگان وزرای مسکن و شهرسازی، کشور، نیرو، کشاورزی (در حد معاونت مربوطه)، سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست و شهردار تهران یا نماینده تام الاختیار او و رئیس شورای شهر تهران تشکیل میشود.
- تبصره ۴: تا تشکیل شورای اسلامی شهرستان، رئیس شورای اسلامی شهر مورد نظر عضو کمیسیون خواهد بود.
- تبصره ۵: از مدیرعامل آب و فاضلاب استان، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و مدیرکل دفتر فنی استانداری مربوطه، برای شرکت در جلسات کمیسیون بدون حق رای دعوت به عمل خواهد آمد.
همچنین از سایر رؤسای سازمانهای ذی ربط؛ حسب مورد به تشخیص رئیس کمیسیون یا کمیسیون، دعوت به عمل خواهد آمد.
نقشهها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی تهیه و تنظیم میگردند. (بند ۳ از ماده یک قانون تغییر نام وزارت آبادانی و مسکن به وزارت آبادانی و مسکن و شهرسازی و تعیین وظایف آن ها) بنابراین طرح تفصیلی، مشخص کردن کاربری زمینهای شهری به طور دقیق (ذکر مساحت و متراژ) در چارچوب طرح جامع است و این طرح همانند یک شناسنامه تعیین کننده وضع حقوقی و فنی زمینهای شهری میباشد.
ضوابط و معیارهای فنی و تخصصی در بررسی تغییرات طرح تفصیلی
بررسی تغییرات طرح تفصیلی در ماده ۸ آیین نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی، ناحیهای منطقهای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور، اشاره شده است.
«طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات بعدی آنها پس از بررسی در کمیته کار به موجب ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی در کمیسیونهای طرح تفصیلی بررسی و تصویب میشوند. طرحهای تفصیلی و تغییرات بعدی آنها در صورتی که با طرحهای جامع شهری مغایرت اساسی داشته باشند، پس از بررسی و تصویب در شورای استان جهت رای گیری و تصویب نهایی به شورای عالی ارائه خواهند شد. مغایرتهای اساسی طرحهای تفصیلی با طرح جامع شهر، بر اساس مصوبات شورای عالی تعیین میشوند.»
نحوه تشکیل کمیته فنی، گروههای تخصصی شورای عالی و بررسی و تصویب آن ها، در ماده ۳۱ آیین نامه مذکور آورده شده که در ادامه به تفصیل به آن میپردازم.
مطابق ماده ۳۱ کمیته فنی شورای عالی:
- جلسات کمیته فنی شورای عالی با حضور حداقل ۶ نفر از اعضا و دبیر آن رسمیت مییابد.
- تعداد جلسات مورد نیاز برای بررسی و اظهار نظر در مورد هریک از طرحها به تشخیص دبیرخانه شورای عالی با هماهنگی کمیته فنی تعیین و گزارش گردش کار و نظر شورای استان توسط دبیرخانه مذکور به کمیته فنی شورای عالی ارائه خواهد شد تا طبق برنامه کار و زمان تعیین شده، نتیجه بررسی را اعلام نماید.
- برنامه کار کمیته فنی شورای عالی متناسب با تعداد طرحهای آماده برای بررسی در کمیته مذکور توسط دبیرخانه شورای عالی در دورههای شش ماهه تهیه و به صورت تقویم زمانی، تشکیل جلسات به اعضای کمیته فنی شورای عالی اعلام خواهد شد.
شرکت اعضا در جلساتی که بر اساس این برنامه تشکیل میشوند ضروری است.
جلسات فوق العاده و خارج از این برنامه با هماهنگی قبلی اعضای کمیته فنی تشکیل خواهند شد.
غیبت اعضا بیش از ۴ جلسه متوالی یا ۸ جلسه متناوب در جلسات پیش بینی شده در هر برنامه شش ماهه، به سازمان یا وزارتخانه مربوطه گزارش خواهد شد.
در صورت تکرار غیبت غیر موجه، از دستگاههای مربوطه درخواست خواهد شد تا نماینده جدیدی معرفی نمایند. - دبیرخانه شورای عالی موظف است مدارک لازم را برای بررسی موضوعاتی که در کمیته فنی مطرح خواهند شد، حداقل یک هفته قبل در اختیار اعضا قرار دهد.
- اعضای کمیته فنی شورای عالی؛ میتوانند در صورت نیاز و با هماهنگی قبلی دبیرخانه شورای عالی، حداکثر ۲ نفر را بدون داشتن حق رای و به منظور مشورت، همراه خود به جلسه بیاورند.
کارشناسان همراه، تنها در صورت درخواست عضو مربوطه و با استفاده از وقت ایشان اجازه اظهار نظر خواهند داشت. - در هریک از جلسات کمیته فنی؛ نتیجه بررسیهای آن جلسه بر اساس نظر اکثریت اعضای حاضر در جلسه با ذکر نظرات موردی و دلایل مربوطه در متن صورت جلسه، توسط دبیر تنظیم و به امضای اعضای حاضر در جلسه رسیده و عیناً به شورای عالی ارائه خواهد گردید.
فرم صورت جلسه موضوع این بند، توسط دبیرخانه و با هماهنگی اعضای کمیته فنی شورای عالی طراحی و به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.
مراحل تصویب و تغییر طرح تفصیلی در کمیسیون ماده ۵
این پروسه حدوداً ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد.
مرحله اول: ابتدا نامه درخواستی از شهرداری با ضمیمه نظریه مهندسان بازنگری در طرح تفصیلی، باید در دبیرخانه سازمان مهر شود و به واحد مربوطه ارجاع گردد.
مرحله دوم: پس از دستور مدیر شهرسازی، ثبت شماره در دفترخانه به دفتر واحد شهرسازی ارسال و سپس به کارشناس مسئول ارسال میگردد. اگر مدارک تکمیل نباشند: نامه به ارگان مربوطه جهت تکمیل مدارک ارجاع میشود.
در صورتی که مدارک کامل باشند: روند به این صورت ادامه مییابد: کارشناس مسئول از مکان بازدید و بررسی به عمل میآورد و نظر خود را اعلام و به کمیته کارشناسی ارجاع میدهد.
مرحله سوم: اگر نظر کارشناس مسئول مشروط باشد؛ مجدد بررسی و استعلام خواهد شد و اگر نظر قطعی باشد، سرانجام به کمیسیون ماده ۵ ارجاع میشود.
در کمیسیون ماده 5 چه خواهد گذشت؟
صورت جلسه توسط اعضای کمیسیون تهیه و نقشههای مصوب باید بررسی و امضا شوند.
سپس نتیجه به استانداری جهت ابلاغ به شهرداری ارسال گردد و استانداری نیز ابلاغ را به شهرداری مربوطه بفرستد.
مدارکی که برای انجام این پروسه نیاز دارید عبارتاند از:
- نامه از ارگان متقاضی
- نقشه و موقعیت محل مورد استعلام
- سند مالکیت
- گزارش توجیهی پیشنهاد تغییر کاربری
در صورتی که در روند اجرا؛ بخش هایی از طرحهای جامع مغایرت هایی با طرح تفصیلی داشته باشد که عملاً آن را غیرممکن سازد، این کمیسیون میتواند با اعمال تغییرات جزئی این مغایرتها را رفع نماید. همانطور که ملاحظه میکنید این پروسه بسیار حساس و زمان بر است.
مدت اعتبار طرح تفصیلی
وظیفه کمیسیون ماده ۵، صرفاً بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی و تغییرات آنها در هر استان است. در قوانین موجود و مرتبط با کمیسیون ماده ۵، قانونی مبنی بر تعیین مهلت یک ساله برای تقاضاکنندگان تغییر کاربری زمین به جهت اخذ پروانه ساخت و شروع به ساخت و ساز وجود ندارد.
مطلب پیشنهادی: تغییر کاربری ملک مسکونی به تجاری
امّا گاهی مشاهده میکنیم که در مصوبه کمیسیون ماده ۵ گفته میشود:
در صورتی که پس از انقضای مدت یک سال متقاضیان اقدامی در جهت اخذ پروانه نداشته باشند و شروع به کار نکنند؛ برای تعیین تکلیف کاربری پلاک، مجدداً موضوع باید در کمیسیون ماده ۵ مطرح شود که با وظایف و اختیارات ماده ۵ کمیسیون قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، مغایرت دارد.
مرجع صالح برای شکایت از مصوبات کمیسیون ماده ۵
به طور کلی تنها مرجع صالح برای شکایات و اعتراضات از مصوبات، دیوان عدالت اداری است. شکایت از مصوبات ۲ جنبه عمومی و شخصی دارد.
نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵ در دیوان عدالت اداری
مطابق ماده ۸۰؛ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، تقاضای ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان، با تقدیم درخواست انجام میگیرد. در درخواست مذکور، تصریح به موارد زیر ضروری است:
- الف. مشخصات و اقامتگاه درخواست کننده
- ب. مشخصات مصوبه مورد اعتراض
- پ. حکم شرعی یا مواد قانونی که ادعای مغایرت مصوبه با آن شده
- ت. دلایل و جهات اعتراض از حیث مغایرت مصوبه با شرع، قانون اساسی، سایر قوانین و یا خروج از اختیارات مرجع تصویب کننده
- ث. امضاء یا اثر انگشت درخواست کننده
تبصره ـ سایر مقررات مربوط به تنظیم، ارسال و ثبت دادخواست؛ به استثنای ذینفع بودن درخواست کننده و پرداخت هزینه دادرسی، در درخواست ابطال مصوبه نیز جاری است.
درخواستها توسط رئیس دیوان، به دفتر هیات عمومی ارجاع داده میشود.
در صورتی که موارد مذکور در ماده فوق رعایت نگردد؛ مدیر دفتر هیات عمومی مطابق ماده ۸۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، به شرح زیر اقدام خواهد کرد:
- در مورد بند (الف) ظرف پنج روز قرار رد درخواست صادر مینماید.
- در مورد بند (ث) مطابق ماده ۲۸ این قانون عمل مینماید.
- در سایر موارد با ذکر جهات نقص؛ اخطاریه صادر و متقاضی مکلف است ظرف ده روز پس از ابلاغ، نسبت به رفع نقص اقدام کند. در غیر این صورت، قرار رد درخواست صادر میشود. این قرار، قطعی است.
برحسب ماده ۹۲ قانون مزبور:
«چنانچه مصوبهای در هیات عمومی ابطال شود؛ رعایت مفاد رای هیات عمومی در مصوبات بعدی، الزامی است. هرگاه مراجع مربوطه مصوبه جدیدی مغایر رای هیات عمومی تصویب کنند؛ رئیس دیوان موضوع را خارج از نوبت بدون رعایت مفاد ماده (۸۳) این قانون و فقط با دعوت نماینده مرجع تصویب کننده، در هیات عمومی مطرح مینماید.»
تخلفات کمیسیون ماده ۵
کمیسیون ماده ۵ یکی از مهم ترین نهادها در تصمیم گیری امور شهری است. چرا که ساخت و سازهای بی رویه و تخریب باغات، فضای سبز، کشاورزی و تبدیل آنها به برجهای مسکونی و تجاری، مسئلهای است که زیانهای آن تمامی شهروندان و محیط زیست را تحت تأثیر قرار میدهد. امّا با وجود این حجم از حساسیت؛ میبینیم که این کمیسیون در مواردی، تغییرات و انحرافات زیادی در طرحهای جامع و تفصیلی شهرها به وجود آورده و با مصوبات و اقدامات خود، فضاهای شهری را از قاعده خارج میکنند.
نتیجه این اقدامات موجب ناپایداری وضع موجود شده و این ناپایداری روی سطح کیفیت زندگی مطلوب شهروندان و سایر موجودات و همچنین روی محیط زیست تأثیرات منفی میگذارد. این موارد از یک جهت نشان دهنده تخلفات وسیع این کمیسیون و اعضای آن است و از سوی دیگر بیانگر ضعف نظارتی و برخوردهای قانونی با چنین تخلفاتی است.
تغییر کاربری اراضی کمیسیون ماده ۵ امکان دارد؟
واضح است که تمامی اراضی دارای یک کاربری معین هستند که مشخص کننده نوع استفاده از زمین میباشند. از جمله کاربری مسکونی، تجاری، درمانی، کشاورزی، گردشگری، خدماتی، آموزشی، ورزشی و …
تنها مرجع ذیصلاح جهت تغییر کاربری اراضی؛ کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی و معماری است و برخلاف باور عموم، شهرداری هیچ گونه اختیاری برای تغییر کاربری اراضی ندارد.
در جلسات کمیسیون ماده ۵ که با حضور اعضای اصلی (پیش تر به آن پرداختم) رسمیت مییابند، درخواست هایی که شهرداری برای دبیرخانه ارسال کرده است را بررسی و سرانجام برای تغییر کاربری اراضی تصمیم گیری میشود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تغییر کاربری مسکونی
کجا زمین بخریم؟
طرح توجیهی
تغییر کاربری زمین
آموزش فایلیابی املاک
نحوه افراز و تفکیک اراضی
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام سرمایه واحد اضافه بنا و برای تایید به کمسیون ماده۵ فرستادیم و موافقت شد وبه تصویب رسید ابلاغیه استانداری هم صادرشد بعد یه شاکی پیدا شده وبه معاون عمرانی استانداری شکایت کرده حالا معاون استانداری میخواد مصوبه کاروبار کنه پاهاشو پس بگیره آیا میتونه
سوالتون خیلی کلی ه ، بسته به شرایط و دلیل شکایت داره
سلام وقتتون بخیر.
مازاد برپیش روی مجاز در لبه انتهایی بالکن سمت حیاط ،بدون لحاظ مساحت اضافه شده در طبقه ی همکف وعدم محصور نمودن فضای زیر بالکن درهمکف وجود دارد.ضمن اینکه امکان پیشروی ویا احداث بالکن بعداز ستون وجود ندارد.
آیا این قانون پابرجاست یالغو شده است. همسایه ما یک ستون نزدیک به انتهای بالکن ما داره میزنه که خود این ستون بیشتر فضای بالکن مارو مسدود میکنه و جلوی هوارو میگیره.تو شهرداری گفتن که کارش قانونیه.لطفا راهنمایی بفرمایید.
باسلام، سال ۹۷مصالحه باشهرداری داشتم مبنی باینکه درقبال تغییرکاربری توسط ماده ۵،سال ۹۸ ماده ۵مخالفت کرد پرونده رو عودت داد ولی شهرداری زمین های منو که در مصالحه نوشته بعداز موافقت ماده ۵ لازم اجرا هست طرفین هیچگونه اعتراضی نباید داشته باشن تصاحب کرده و نمیده، ۱۴۰۲ به دادگاه شکایت کردم بنظرتون رای دادگاه چه خواهدشد؟ دوم مرجع رسیدگی کننده دادگاه عمومی هست؟ زمان فسخ مصالحه تاثیر گذار نیست، دیر اقدام کردم؟ خواهش میکنم راهنمایی کنید
سلام سوال شما بستگی به عوامل زیادی داره و به این سادگی نمیشه پاسخ داد، باید دید که شما به چه تفاوقی رسیدید و چه چیزی به امضا رسیده و شرایط چی هستش ، اگه همه چی مشروط باشه به رای کمیسیون که میشه حلش کرد ، برای پاسخ قطعی تر میتونید تشریف بیارید دفتر