بهترین سازنده شهر تهران
شهر تهران
(یکی از بهترین شهر ها برای ساخت و ساز)
معرفی بهترین سازنده تهران
- تعداد طبقات: ۴ طبقه
- تعداد پارکینگ: ۴ پارکینگ
- مدت زمان پروژه: ۱۶ ماه
مهندس داود کامرانی
مهندس داود کامرانی پس از کسب تحصیلات عالی در رشته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، وارد حرفه ساخت و ساز شد. مهندس داود کامرانی تحصیلات خود را علاوه بر رشته مهندسی عمران در رشته حقوق نیز به انجام رسانده و به عنوان برترین مشاور حقوق ساخت سازندگان مطرح تهران و ایران شناخته می شوند. واحدهای ساخته شده توسط ایشان از لحاظ کیفیت و استاندارد از درجات بالایی برخوردار بوده و همواره پیش از اتمام مراحل ساخت، مشتریان و بازار در انتظار خرید از پروژه های ایشان هستند.
پروژه ای که در حال مشاهده تصاویر و ویدیو آن هستید واقع در جنت آباد مرکزی می باشد. این پروژه دارای ۴ طبقه مسکونی تک واحدی به همراه پارکینگ، انباری و آسانسور می باشد. هر واحد دارای ۳ خواب به همراه کمد دیواری و یک خواب مستر است. تراس، حمام، سرویس بهداشتی و لاندری از دیگر ویژگی های این پروژه است که میتوان به آن اشاره کرد.
مهندس علیرضا بنی صدر
“علیرضا بنی صدر” در سال ۱۳۵۲ در تهران متولد شده است. او مدرک لیسانس خود را در رشته عمران از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در سال ۱۳۷۶ دریافت نمود. علیرضا بنی صدر از سال ۱۳۸۳ فعالیت حرفه ای خود را در سعادت آباد آغاز نمود. پروژه های وی با عنوان “پارسا” نام گذاری شده است و تخصص ایشان در ساخت پروژهای مسکونی می باشد. از پروژهای معروف ایشان می توان به مواردی همچون پارسا الیت، برج باغ پارسا، پارامیس زعفرانیه، پارسا پرنس، پارسا کلاسیک، ساختمان فرهنگ، ساختمان بهروز و… اشاره نمود.
مهندس صمد سلیمان زاده
“صمد سلیمان زاده” حدود ۲۰ سال پیش بعد از بازگشت آمریکا اولین فعالیت خود را با پروژه ساختمان پتروشیمی کشور که به pcc معروف است را آغاز کرد. از دیگر پروژه های وی میتوان به ساختمان بیمه پارسیان در خیابان میرداماد، اولین ساختمان روزنامه همشهری، برج پارس جردن و آخرین پروژه درحال ساخت پروژه view در خیابان جردن که هم نام شرکت view است، اشاره نمود. همچنین پروژه آیلند در خیابان فرشته هم در مرحله جواز است.
مهندس حمید جابر انصاری
مهندس حمید جابر انصاری ، یکی از سازندگان و سرمایه گذاران مطرح در پروژه های خاص و انبوه سازی می باشد که با بیش از سه دهه تجربه و پیشینه کاری در این عرصه مشغول فعالیت است. وی در سال ۱۳۶۲ تا به امروز در زمینه ساخت و عرضه مسکن به صورت مسکونی، اداری و تجاری فعالیت داشته و پروژه های متعددی در منطقه ۱ و ۳ اجرا کرده است. به گفته مهندس حمید جابر انصاری هدف از ساخت پروژه های مسکونی در محدوده مرکز شهر ساخت خانه های لوکس برای طبقه متوسط جامعه است.
مهندس سید حمید صحیح النسب
سید حمید صحیح النسب در سال ۱۳۳۶ در شمیران متولد شد. او پس از دریافت دیپلم ریاضی خود در سن ۱۸ سالگی، بلافاصله به آمریکا رفت و در رشته معماری در دانشگاه ایالتی مریلند در شهر کالج پارک آمریکا به ادامه تحصیل پرداخت. مدرک کارشناسی معماری خود را در سال ۱۳۵۹ از دانشگاه مریلند دریافت نمود و دو سال بعد مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا در شهر واشنگتن دریافت کرد. وی همچنین در رشته شهرسازی در سال ۱۳۶۳ از دانشگاه مریلند آمریکا فارغ التحصیل شد.
مهندس رحیم قربانی
حاج رحیم قربانی، یکی از نمادهای برجسته صنعت ساخت و ساز ایران، از سال ۱۳۷۲ با تشکیل “گروه ابنیه سازان مقاوم قربانی”، به صورت حرفهای در حوزه انبوه سازی مشغول به کار بوده است. در طول سی سال فعالیت و خدمت به مردم ایران، حاج رحیم قربانی به عنوان یک کارآفرین برجسته در سال ۱۴۰۰، به عنوان انبوه ساز برتر کشور در سال ۱۴۰۱ و به عنوان ابرکارآفرین در سال ۱۴۰۲ شناخته شده است. او مجموعاً ۳۵ هزار واحد مسکونی، تجاری و اداری را ساخته و فروخته است، و در این مدت، افتخارات بسیاری را کسب کرده است. بین پروژههای بزرگ او میتوان به پارک اداری رونیکا پالاس غروی، پروژه مسکونی ۲۰۰۰ واحدی رونیکا پالاس کوهک و پروژه ۱۸۰۰ واحدی رونیکا پالاس هروی اشاره کرد. در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، او قصد دارد بزرگترین پروژه خود تاکنون را با نام ابرپروژه ۷۰۰۰ واحدی تهرانسر را آغاز کند.
مهندس داوود دوست محمدی
مهندس داوود دوست محمدی، مدیر گروه ساختمانی نکسـا از سازندگان برتر ایران میباشند. گروه نکسا از سال ۱۳۸۸ در حوزهی سرمایهگذاری، ساخت و فروش ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری لوکس به ارائهی خدمات میپردازد. روند کاری آنها تا پایان ۹۴، به عرضهی ۲۴ پروژه مختلف و موفق ساختمانی انجامیده است.
این باعث افتخار و خوشحالی ماست که بتونیم با شما صحبت کنیم. بی صبرانه منتظریم تا بتونیم در کنار هم یک اتفاق خوب رو رقم بزنیم.
بهترین پروژه های ساخته شده در تهران
- تعداد طبقات: ۱۶
- تعداد پارکینگ: ۲۰۰
- تعداد واحد ها: ۵۲
- مساحت: ۲۶۰۰ مترمربع
برج مسکونی رولکس فرمانیه
برج مسکونی رولکس فرمانیه، نمادی از شکوه و لوکس در شهر تهران است. با ترکیبی از معماری مدرن و جزئیات کلاسیک، این برج به عنوان یکی از آثار برجسته معماری در منطقه شناخته میشود. از زوایای مختلف شهر، آسمان خطهای فوقالعادهای از طراحی آن را به نمایش میگذارد.
با پارکینگهای اختصاصی، استخرهای سرپوشیده، سالنهای ورزشی، رستورانهای شیک و فضاهای سبز آرامشبخش، برج مسکونی رولکس فرمانیه به ساکنان خود تجربهای لوکس و راحت از زندگی ارائه میدهد. همچنین، با توجه به استانداردهای بالای ایمنی و امنیت، ساکنان از زندگی آرام و بینقص در این برج بهرهمند میشوند.
قیمت میانگین برخی از مناطق تهران (تیر ۱۴۰۳)
مناطق ۱ تا ۵
۱۵۰ – ۲۰۰
میلیون تومان
مناطق ۶ تا ۸ و منطقه ۲۲
۸۰ – ۱۵۰
میلیون تومان
مناطق ۹ تا ۱۴
۶۰ – ۸۰
میلیون تومان
منطق ۱۵ تا ۲۰
۵۰ – ۶۰
میلیون تومان
مناطق مختلف شهرداری تهران
منطقه یک شهردای تهران
سازنده منطقه ۱ تهران در منتهیالیه شمال شرقی این شهر فعالیت میکند و این منطقه شمالیترین بخش شهر تهران به حساب میآید. منطقه ۱ از شمال به رشتهکوه البرز، از غرب به منطقه اوین، از جنوب به بزرگراههای شهید چمران، مدرس، و شهید صدر، و از شرق به لواسانات محدود میشود. این منطقه بخشی از شهرستان شمیرانات بوده و همچنین با نام شمیران نیز شناخته میشود. سازنده منطقه ۱ تهران پروژههای ساختمانی خود را در محدودهای به وسعت ۴۹٫۹ کیلومترمربع و حریم ۱۳۱٫۱ کیلومترمربع انجام میدهد. این منطقه دارای ۱۰ ناحیه و ۲۷ محله است که سازنده منطقه ۱ با بهرهگیری از جدیدترین فناوریها و استانداردهای ساخت، نقش مهمی در توسعه و بهبود زیرساختهای آن دارد.
منطقه دو شهردای تهران
منطقه ۲ شهرداری تهران یکی از مناطق شهری تهران است که در شمال شرقی میدان آزادی، از غرب تا شمال غرب تهران ادامه دارد. این منطقه در محدوده میانی و شمالی شهر تهران قرار دارد. با مناطق یک، سه، پنج، شش، نُه، ده همجوار است. محدوده جغرافیایی آن از شمال به ارتفاعات البرز، از جنوب به خیابان آزادی، از شرق به بزرگراه شهید چمران و میدان توحید (کندی) و از غرب به بزرگراه اشرفی اصفهانی و بزرگراه محمد علی جناح قرار دارد. برخی محلههایی که سازندگان منطقهٔ ۲ در آن فعالیت دارند عبارتند از: طرشت، تهران ویلا، شهرآرا، آریاشهر، کوی گیشا، مرزداران، شهرک غرب و سعادت آباد، فرحزاد، درکه میشود. منطقه ۲ دارای ۱۴ محله و ۹ ناحیه میباشد.
منطقه سه شهردای تهران
منطقه ۳ شهرداری تهران یکی از مناطق شهری تهران این منطقه با مساحتی بالغ بر ۳ هزار هکتار، در پهنه شمال شهر تهران واقع شدهاست و یکی از بزرگترین مناطق شهری تهران است. این منطقه از شمال به بزرگراه شهید چمران، بزرگراه شهید مدرس و بزرگراه شهید صدر و از شرق به خیابان پاسداران و بخشی از خیابان شریعتی و از جنوب به بزرگراه شهید قاسم سلیمانی و بزرگراه شهید همت و از غرب به بزرگراه شهید چمران محدود میشود. این منطقه شهرداری تهران دارای شش ناحیه و دوازده محله است و قسمتی از شمیرانات را شامل میشود که سازندگان منطقه سه در این ناحیه فعالیت دارند. از گردشگاههای مهم این منطقه میتوان از پارک ملت نام برد.
منطقه چهار شهردای تهران
سازنده منطقه ۴ تهران در شرقیترین نقطه تهران فعالیت میکند که در شمال شرقی این شهر واقع شده است. بخشی از این منطقه در دامنههای البرز قرار دارد. منطقه ۴ از شمال به رشته کوههای البرز و منطقه یک، از غرب به خیابان لنگری و محله پاسداران، از جنوب به خیابان رسالت و مناطق هفت و هشت، و از شرق به خیابان دماوند و منطقه سیزده محدود میشود. این منطقه به عنوان یکی از پرجمعیتترین، وسیعترین، مهاجرپذیرترین و پر ساخت و سازترین مناطق تهران شناخته میشود. سازنده منطقه ۴ تهران با تمرکز بر توسعه پروژههای متنوع و با کیفیت در این منطقه، نقش مهمی در ارتقاء زیرساختها و بهبود شرایط زندگی ساکنان ایفا میکند. شهرداری منطقه ۴ دارای ۹ ناحیه و بیست محله است که هر یک از آنها شاهد پروژههای متعددی از این سازنده میباشند.
منطقه پنج شهردای تهران
منطقه ۵ شهرداری تهران یکی از مناطق شهری تهران است که در غرب و شمال غرب کلانشهر تهران واقع شدهاست. این منطقه از شمال به رشتهکوه البرز، از جنوب به بزرگراه شهید لشگری و میدان آزادی، از شرق به بزرگراه اشرفی اصفهانی و بزرگراه محمدعلی جناح و منطقه ۲ شهر تهران در مجاورت طرشت و ستارخان و مرزداران و شهرک غرب و سعادت آباد و از غرب به منطقه ۲۲ شهر تهران ،استادیوم آزادی محدود میباشد. سازندگان منطقه ۵ در محدوده وسیعی فعالیت دارند. این منطقه دسترسی خوبی به شبکه بزرگراهی تهران دارد، به بزرگراههای همت، حکیم، آبشناسان، باکری، ستاری، شیخ فضلالله نوری، بزرگراه مخصوص کرج و اشرفی اصفهانی و جناح دسترسی دارد.
مشخصات و ویژگی های شهر تهران
تهران در پهنهای بین دو وادی کوه و کویر و در دامنههای جنوبی البرز گسترده شدهاست و ۷۳۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. از نظر جغرافیایی نیز در ۵۱ درجه و ۱۷ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۳۳ دقیقهٔ طول خاوری و ۳۵ درجه و ۳۶ دقیقه تا ۳۵ درجه و ۴۴ دقیقهٔ عرض شمالی قرار دارد. گسترهٔ کنونی تهران از ارتفاع ۹۰۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا امتداد یافتهاست؛ این ارتفاع از شمال به جنوب کاهش مییابد. برای مثال، ارتفاع در میدان تجریش، در شمال شهر حدود ۱۳۰۰ متر و در میدان راهآهن که ۱۵ کیلومتر پایینتر است، ۱۱۰۰ متر است. از دید ناهمواریهای طبیعی، تهران به دو ناحیهٔ کوهپایهای و دشتی تقسیم میشود. از کوهپایههای البرز تا جنوب شهر ری، تپههای کوچک و بزرگ پرشماری وجود دارند.
آبوهوای شهر تهران
تهران دارای اقلیم نیمهخشک است. شمال شهر به دلیل ارتفاع بیشتر، خنکتر از دیگر مناطق شهر است. همچنین بافت نامتراکم، وجود باغهای کهن، بوستانها، فضای سبز حاشیهٔ بزرگراهها و کم بودن فعالیتهای صنعتی در شمال شهر کمک کردهاند تا هوای مناطق شمالی بهطور متوسط ۲ تا ۳ درجهٔ سانتیگراد خنکتر از مناطق جنوبی شهر باشد.
خطرات طبیعی شهر تهران
تهران در برابر بسیاری از رخدادها و خطرات طبیعی از جمله زمینلرزه آسیبپذیر است. بررسیهای زمینشناسی انجام شده بیانگر آن است که شهر تهران روی گسلهای زیادی قرار دارد. با گسترش فضای شهر، ساختوسازهایی نیز در حریم یا روی گسلهای بزرگ و لرزهخیز انجام شدهاست. افزون بر آن، دشت تهران و شهر ری دارای شکستگیهایی است که ممکن است به هنگام لرزش گسلهای بزرگ، دچار لغزش و جابهجایی شوند. با بررسی زمینلرزههای روی داده در گسترهٔ تهران و پیرامون آن، زمینلرزههایی به بزرگی ۷٫۷ درجهٔ ریشتر را میتوان یافت. همچنین بررسیها نشان میدهد که گسلهای مشا در ارتفاعات البرز و گسل گرمسار فعالیت بیشتری داشتهاند.
کارشناسان بر این باورند که با توجه به اینکه از آخرین زمینلرزهٔ بزرگ تهران مدت زیادی میگذرد، خطر رخ دادن زمینلرزهای بزرگ در تهران افزایش مییابد. پیشبینی زلزلههایی تا ۸ ریشتر در تهران شدهاست و تمام مناطق، حتی آنهایی که روی گسل نیستند نیز در برابر چنین رخدادهایی آسیبپذیرند. البته احتمال ویرانی تمام شهر با یک زمینلرزه، از سوی کارشناسان رد شدهاست.
وضعیت نامناسب مدیریت بحران شهر تهران و احتمال رفتار نامناسب شهروندان هنگام رخ دادن خطرات طبیعی، باعث نگرانیهایی شدهاست.«قفل شدن شهر» که بر اثر خروج مردم از محلهٔ خود و ایجاد ترافیک هنگام زمینلرزه رخ میدهد نیز میتواند کار امداد و نجات را با مشکل روبرو سازد.
از سیل نیز توسط مقامات شهری تهران به عنوان خطری جدی یاد شدهاست. اختلاف ارتفاع زیاد، ساختوساز در حریم یا بستر رودها و مسیلها، شرایط اقلیمی ویژه، وجود رودخانههایی نظیر رودخانهٔ کرج، مسیلهای پرشمار دیگر و قرارگرفتن شهر در پای کوه از جمله دلایل اصلی تهدید تهران توسط سیلاب است.
در سال ۱۴۰۰، سازمان اینتل لب فرونشست زمین در پیرامون تهران را همانند «بمب ساعتی» دانست و اعلام شد که تهران با سالی ۳۶ سانتیمتر، رکورددار فرونشست زمین در سراسر جهان است و افت سطح آبهای زیرزمینی تهران از چراییهای این مشکل دانسته شد. تهران شهری برنامهریزی شدهاست که توسعهٔ آن مهار و سعی در هدایتش میشود. همچنین ساختوساز در تهران کنترل شده و برای ساختمانهای بلند شرایط و قوانینی تهیه شدهاست.
نخستین طرح جامع تهران، در سال ۱۳۴۷ با افق ۲۵ ساله و با مسئولیت عبدالعزیز فرمانفرمائیان و ویکتور گروئن در پنج جلد تهیه شد. این طرح محدود کردن جمعیت تهران به میزان پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۷۰ و پذیرش الگوی توسعهٔ خطی (شرقی-غربی) را پیشنهاد کرده بود که تاکنون از مهمترین مبناهای قانونی توسعهٔ شهر تهران بودهاست. همچنین تأکید بر رعایت ضوابط حریم گسلهای تهران برای ساختوساز، از دیگر موارد مطرح شده در طرح جامع تهران است که بر این اساس، زمینهای ساخته نشدهای که در محدودهٔ حریم گسل بزرگ شمالی هستند، باید به فضای سبز اختصاص یابند و ساختوساز در این گونه زمینها ممنوع شود؛ مگر ساخت بنا در ارتباط با تأسیسات و تجهیزات شهری که با رعایت اصول فنی مصوب، آزاد اعلام شد.
پس از انقلاب ۱۳۵۷، طرح جامع تهران تنها برای ۸ سال بهطور مستقیم مبنای کنترل و هدایت توسعهٔ پایتخت ایران بود و در دهههای گذشته، تغییرات کالبدی و توسعهٔ کلانشهر تهران بیشتر بر مبنای مجموعهای از ضوابط و بخشنامهها صورت گرفتهاست. شهر بافت فرسودهای نیز دارد که در برابر زمینلرزه بسیار آسیبپذیر است. تسهیلات و طرحهایی برای نوسازی و بهبود وضعیت بافتهای فرسوده ارائه شدند که در بسیاری از موارد، با عدم استقبال مالکان و سرمایهگذاران روبرو شدهاند.
معماری شهر تهران
تهران به دلیل پایتخت بودن و تمرکز بنیادهای سیاسی و اقتصادی در آن، نسبت به دیگر شهرهای ایران، زودتر با مظاهر نوگرایی و به تبع آن با معماری نوین آشنا شد. این آشنایی در دوران قاجار و به خصوص دورهٔ ناصرالدینشاه آغاز شد اما در عمل، در دوران پهلوی بود که جنبههای زندگی مدرن از حصار دربار و ارگ سلطنتی خارج شد و چهرهٔ شهر را دگرگون ساخت.
در دوران رضاشاه، معماران و دانشآموختگان مطرح اروپایی نقش مهمی در دگرگونی چهرهٔ شهر داشتند. بعدتر سبک تازهای از معماری ایران باستان وارد تهران شد. این سبک در برخی پروژهها، در کالبد مدرن بود اما در تزئینات و نماسازیها از معماری باستانی ایران الهام گرفته بود؛ این سبک در ساختمانهای اداری و مهم آن زمان تهران استفاده شد.
چند چهرهٔ شاخص ارمنی، تعدادی از مهمترین ساختمانهای دولتی، عمومی و خانههای شخصی را در تهران طراحی کردهاند. وارطان هوانسیان، پل آبکار، گابریل گورکیان و اوژن آفتاندلیانس از جمله این معماران مشهور هستند. برای نمونه ساختمان اصلی بانک سپه و سینما رودکی از وارطان هوانسیان و کاخ دادگستری و کاخ شهربانی از آثار گابریل گورکیان هستند. هماکنون نیز طرح گسترش معماری ایرانی و اسلامی در برنامههای پیش رو، برای هویتدهی به تهران قرار دارد.
جمعیت شناسی شهر تهران
تهران شهری با گوناگونی گروههای قومی است اما جمعیت خارجی آن بسیار کم است. تهران هنگام پایتخت شدن جمعیتی کمتر از ۲۰ هزار تن داشت و اکنون به یکی از پرجمعیتترین کلانشهرهای خاورمیانه تبدیل شدهاست. بر اساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵، شهر تهران ۸٬۶۹۳٬۷۰۶ تن جمعیت دارد. تهران بیست و چهارمین شهر پرجمعیت جهان و پرجمعیتترین شهر باختر آسیا بهشمار میرود. میزان رشد جمعیت در تهران، سالانه ۱/۷۹ درصد است. میزان باسوادی نیز در تهران بالاست.
شهر تهران جمعیت سالخوردهتری نسبت به ایران و استان تهران را در خود جای دادهاست. پراکندگی گروههای سنی در تهران یکنواخت نیست و مناطق شمالی دارای جمعیتی با میانگین سنی بالاتری هستند. مناطق حاشیهٔ شهر نیز دارای جمعیت جوانتری هستند. تحولات جمعیتی تهران به عنوان پایتخت، پس از سال ۱۳۰۰ شامل چهار دورهٔ برجسته میشود:
دورهٔ اول از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰ که خندقها و دروازهها از میان رفتند، راههای شهر اصلاح شدند و شهر شکل منظم هندسی به خود گرفت. جمعیت تهران در این دوره افزایش چشمگیری پیدا کرد؛ بهنحوی که در سرشماری سال ۱۳۱۹ جمعیت پایتخت به ۵۴۰ هزار تن رسید.
دورهٔ دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ که با بروز جنگ جهانی دوم همراه بود، دارای تغییرات زیادی نبود و شهر تنها از اطراف توسعه یافت. جمعیت تهران در این دوره مطابق آمار رسمی سال ۱۳۲۵، حدود ۸۸۰ هزار تن بود.
دورهٔ سوم از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۷ که در این دوره به دلیل ساخت بزرگراهها، خیابانها، بلوارها، شهرکهای تازه و ساختمانهای بزرگ، تهران رشد چشمگیری داشت، از هر سو گسترش پیدا کرده بود و یکی از شهرهای بزرگ آسیا به حساب میآمد. جمعیت تهران در این سالها به سرعت افزایش پیدا کرده بود و از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن در ۱۳۳۵ به چهار میلیون و ۵۳۰ هزار تن در سال ۱۳۵۵ رسیده بود.
دورهٔ چهارم از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۵ که سالهای نخست پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود، تهران از هر سو گسترش یافت. مهاجرت به تهران و دادن زمین به تعاونیها برای خانهسازی و ایجاد خانههای ارزانقیمت، از دلایل گسترش شهر در این دوران است. براساس آمار سال ۱۳۶۵ جمعیت تهران ۶٬۰۵۸٬۲۰۷ تن بود.
بر اساس آمار سال ۱۳۸۵، استانهایی که بیشترین مهاجر را به تهران فرستادهاند، شامل استان مرکزی با ۲۱/۹ درصد، استان تهران با ۱۵/۷ درصد، استان اصفهان با ۵/۷ درصد و استان آذربایجان شرقی با ۵/۴ درصد از کل مهاجران وارد شده به تهران میشود. فراگیرترین دلایل مهاجرت به تهران نیز پیروی از خانواده، جستجوی کار و تحصیل بودهاست. مقایسهٔ نتایج آمار سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ نیز گویای این است که از میزان رشد مهاجرت به مناطق ۲۲ گانهٔ شهر کاسته شدهاست. در میان مناطق تهران، منطقهٔ ۵ بیشترین و منطقهٔ ۱۶ کمترین شمار مهاجران را جای دادهاست.
جمعیت خالص افزودهشده به تهران در دهههای گذشته، بیش از پنج میلیون نفر است، که پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی گستردهای داشتهاست. براساس شش دوره سرشماری انجام شده، جمعیت تهران از سالهای ۱۳۳۵ تا ۱۳۸۵ حدود پنج برابر شدهاست و این رشد در شهرهای اطراف، بیشتر از شهر تهران بودهاست؛ در کل، رشد شهر تهران طی دهههای اخیر در حال کاهش بوده و بیشتر بر جمعیت پیرامون آن افزوده شدهاست