صفر تا صد ساخت جکوزی خانگی
یکی از بهترین روشها برای استراحت پس از یک روز سخت کاری استفاده از حوضچه های آب گرم، نشستن در آن و ماساژ ماهیچه های خسته شما توسط جت های فشار قوی می باشد. ساخت جکوزی از جمله سازه های لوکس در ویلا، آپارتمان ها، برج ها و مجتمع های مسکونی است که علاقه مندان زیادی را برای ساخت آن ترغیب می کند. جکوزی ها برای مصارفی همچون رفع خستگی، آب درمانی و فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد.
فواید جکوزی خانگی
همه ما می دانیم که چقدر استراحت کردن در یک وان داغ بعد از یک روز سخت آرامش بخش است. اما آیا می دانستید که در واقع این حوضچه ها ، فواید سلامتی مختلفی را ارائه می دهند؟ از استراحت ماهیچه و تسکین درد مفاصل گرفته تا بهبود فشار و گردش خون بدن.
گرفتگی ماهیچه و آسودگی مفاصل
جکوزی داغ به آرام کردن ماهیچه های شما کمک می کند در حالی که شناوری آب وزن بدن شما را کاهش می دهد و فشار روی مفاصل شما را کمتر می کند. استراحت ماهیچه، کاهش درد و سفتی، تمام مزایای خیساندن در یک وان داغ جکوزی می باشد.
افزایش فشار و گردش خون
گرما در حوضچه های داغ می تواند رگ های خونی شما را به سمت بالا باز کند، که فشار خون را کاهش داده و گردش خون را بهبود می بخشد. ماساژ از جت ها در یک وان داغ نیز میتواند به افزایش سیستم ایمنی بدن و گوارش با تحریک انگیزش های عصبی کمک کند.
کاهش شدید درد و خستگی
اگر شما از درد مزمن و یا خستگی رنج می برید، خیساندن در یک جکوزی داغ می تواند به تسکین برخی از فشاری که شما تجربه می کنید کمک کند.
برای دریافت مشاوره و یا خدمات از مجموعه مهندس کامرانی می توانید با شمارههای درج شده در ذیل تماس حاصل فرمایید.
انواع جکوزی خانگی
ساخت یک جکوزی خانگی استاندارد تفاوت چندانی با ساخت جکوزی مجموعه های ورزشی ندارد. اما در ساخت جکوزی های خانگی توجه به این نکته که جکوزی بر روی زمین یا بر روی سقف طبقات دیگر ساخته می شود ضروری است. در صورتی که جکوزی بر روی سقف ساخته شود باید این اطمینان حاصل شود که سازه ساختمانی تحمل وزن جکوزی پر از آب را داشته باشد در غیر این صورت ضروری است که برای سازه ها مقاوم سازی انجام شود.
جکوزی خانگی چوبی
این مدل از جکوزی ها به عنوان جکوزی های خانگی شناخته شده و معمولا در ظرفیت های ۲ تا ۳ نفر ساخته می شوند. طراحی این نوع از جکوزی ها به صورت دایره ای انجام می شود و دارای نیمکت برای نشستن بوده و از جت پمپ برخودار نیستند و فقط دارای سیستم گرمایشی میباشند.
جکوزی های چوبی در دهه ۷۰ میلادی به اوج محبوبیت خود رسیدند و امروزه با روش های مدرن ساختمانی جایگزین شده اند و برای ساخت آن اغلب از چوب درخت سرو و چوب های قرمز استفاده می شود.
جکوزی خانگی بتنی
جکوزی های بتنی جز مدلهای تغییریافته هستند که معمولا جز تغییرناپذیر استخرهای شنا می باشند. این نوع از حوضچه ها نیازمند به طراحی بتن ریزی، آرماتور بندی، لوله کشی و طراحی می باشند و برای آنها باید قسمت های تاسیساتی همچون موتورخانه برای تصفیه و گرم کن آب مدنظر قرار گیرد.
طراحی جکوزی های بتنی بسیار متنوع می باشد و هر طراحی و شکلی برای این نوع سیستم ها قابل اجرا و پیاده سازی است.
ابعاد استاندارد سونا و جکوزی خانگی
ابعاد استاندارد جکوزی خانگی کوچک
با توجه به اینکه ساخت سونا یا جکوزی شخصی در خانه ها بسیار رواج پیدا کرده، بسیاری برای ساخت جکوزی یا سونا، از ابعاد کوچکتر استفاده می کنند. ابعادی که برای وان جکوزی های کوچک در نظر گرفته شده، با طول بین ۱۱۰ تا ۱۴۰ و عرض بین ۷۰ تا ۷۵ می باشد.
ابعاد جکوزی خانگی متوسط
اگر ابعاد در نظر گرفته شده برای جکوزی خانگی کوچک برای شما مناسب نیست، دسته دیگری که برای ابعاد استاندارد استخر خانگی مورد استفاده قرار می گیرد، ابعاد استاندارد جکوزی خانگی متوسط است که به صورت زیر تعیین شده است:
- طول جکوزی بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ و عرض آن بین ۷۰ الی ۸۰
ابعاد استاندارد خانگی سایز بزرگ
ساخت جکوزی با سایز بزرگ برای خانه هایی مناسب است که محدودیتی برای ساخت ندارند. برای ساخت استخر خانگی در سایز بزرگ، ابعاد طول و عرض بیشتر از ۲۰۰ سانتی متر خواهد بود.
برای راحت تر شدن کار شما، ابعاد استاندارد جکوزی خانگی را در جدول زیر آورده ایم تا به صورت جامع به آنها دسترسی داشته باشید.
نوع جکوزی خانگی | طول (سانتی متر) | عرض (سانتی متر) |
جکوزی تک نفره کوچک | ۱۱۰-۱۴۰ | ۷۰-۷۵ |
جکوزی متوسط تک نفره | ۱۴۰-۱۶۰ | ۷۰-۸۰ |
وان جکوزی دو نفره | ۱۷۵ | ۱۲۰ |
جکوزی خانگی سه گوش | ۹۰-۱۶۰ | ۹۰-۱۶۰ کامپوزیتی |
جکوزی مربعی بزرگ | ۲۱۲ یا بیشتر | ۲۱۲ یا بیشتر |
تفاوت ساخت جکوزی خانگی و استخر ها
ساخت جکوزی خانگی شباهت بسیاری حتی در محاسبات به استخر ها دارند. با همان فیلتراسیون و لوله کشی. تفاوت های اصلی ساخت جکوزی خانگی و استخر در ایجاد فشار آب و خروجی آن است. در مسیر لوله با تعبیه شیر هوا و هیدروجت ها آب را با میزان مشخص با و قابل تنظیم با هوا مخلوط و وارد مدار می کنند. هر چه مقدار هوا بیشتر باشد، فشار آب هم بیشتر هم میشود. از دیگر تفاوت هااین است که معمولا سایز جکوزی کوچکتر از استخر می باشد و آب گرم تری دارد.
ماساژ مفصل و ماهیچه ها در جکوزی بر عهده جت ها یا هیدرو جت هاست. آب گرمی که توسط این ها به سمت بدن پرتاب می شود باعث وارد شدن آلاینده های پوستی به آب می شود. در نتیجه تصفیه خانه جکوزی باید قوی تر از استخر باشد.
مطلب مرتبط: صفر تا صد ساخت استخر خانگی
مراحل ساخت و اجرای جکوزی
مراحل ساخت و اجرای جکوزی، به این صورت است که در مرحله اول یک گروه مهندسین به محل اعزام می شوند و بعد از در نظر گرفتن همه جوانب از جمله نوع جکوزی (استخری یا پیش ساخته بودن)، محل قرار گیری جکوزی، سایز جکوزی و… نقشه ای متناسب با فضای مورد نظر طراحی می کنند. بعد از مشخص شدن مکان مورد نظر و سایز جکوزی که می تواند بر اساس تعداد نفرات متغیر باشد مراحل مربوط به ساخت تازه شروع می شود و یک گروه از معماران به محل مورد نظر آمده و شروع به احداث جکوزی می کنند. ادامه مراحل صفر تا صد ساخت جکوزی:
مراحلی که معماران انجام می دهند شامل اجرای لوله کشی، ساخت و جایگذاری رینگ ها، ساخت وان و نازک کاری و سرامیک کاری است که البته الویت انجام هر کدام از این مراحل بسته به نوع جکوزی متغیر می باشد و در ادامه مطلب به توضیح مفصل این موارد می پردازیم.
اجرای سیستم لوله کشی
اجرای سیستم لوله کشی، اولین مرحله در ساخت جکوزی است. در این مرحله دو لوله آب که یکی آب سرد و دیگری گرم است را به وان متصل می کنند. برای گرم کردن آب می توان از گرمکن های گازسوز، گرمکن های الکتریکی یا حتی گرمکن های خورشیدی استفاده نمود. برای این که فشار و حجم آب داخل جکوزی زیاد باشد باید از شلنگ و جت های هوا در ساخت جکوزی استفاده کرد.
جایگذاری رینگ ها در جکوزی
جایگذاری رینگ ها در جکوزی، دومین مرحله در ساخت جکوزی می باشد. رینگ جکوزی، از مهم ترین تجهیزات جکوزی است و محلی است که نازل های جکوزی روی آنها تعبیه می شوند. محل قرار گیری رینگ جکوزی در دو قسمت بالا و پایین وان است. این نکته در مورد رینگ ها حائز اهمیت است که در زمان ساخت و جایگذاری رینگ ها باید قطری انتخاب شود که مناسب با فشار آب باشد.
ساخت وان جکوزی
ساخت وان جکوزی، با بتن و آجر چینی انجام می شود و از مهم ترین مراحل در ساخت جکوزی به حساب می آید. آب بندی در مرحله آجر چینی بسیار با اهمیت است و باید بسیار اصولی انجام شود. البته در هر دو روش اجرای وان، آب بندی ثانویه لازم است و باید به وسیله مواد مناسب انجام شود.
اجرای نازک کاری و سرامیک کاری
اجرای نازک کاری و سرامیک کاری، آخرین مرحله در ساخت جکوزی می باشد. در تمام مراحل ساخت جکوزی سلیقه مشتریان نقش به سزایی دارد و انتخاب طرح، شکل و رنگ سرامیک ها توسط کاربران انجام می شود.
اجزای تشکیل دهنده جکوزی شامل موارد زیر است که در هر دو نوع جکوزی استخری و فایبرگلاس مورد استفاده قرار می گیرد.
- مبدل حرارتی
- پمپ تزریقی و پمپ جت
- فیلتر تصفیه آب، لوله و اتصالات
- سری جت
- نورپردازی
هزینه ساخت جکوزی در ویلا
هزینه ساخت جکوزی و سونا با توجه به اجزا و قطعات مورد استفاده در آن، روش های ساخت فیزیکی حوضچه و اتاقک سونا، آماده و پیش ساخته بودن جکوزی و سونا، انواع تجهیزات و برندهای مورد استفاده و ابعاد و سایز جکوزی و سونا بستگی دارد. برای همین برای هر پروژه هزینه ی خاص خودش را دارد برای مشاوره درباره هزینه ساحت جکوزی در ویلا هم اکنون با مشاوران ما تماس بگیرید تا اطلاعات کاملی در این مورد در اختیارتان قرار دهند.
دیدگاهتان را بنویسید