مراحل گرفتن پروانه ساخت روستایی
به منظور ساخت و ساز در مناطق شهری و روستایی نیاز هست تا مالک یا سازنده با مراجعه به مرجع صدور پروانه و پرداخت هزینه اخذ جواز خانه روستایی مجوزی را با عنوان پروانه ساخت دریافت نماید. پروانه ساختمان یا همان جواز ساخت، مجوزی است که پیش از اقدام به هر گونه عملیات ساخت و ساز باید از مراجع مربوطه مانند دهیاری یا شهرداری دریافت نمود. این مجوز تأیید کننده قانونی بودن عملیات اجرایی بوده و در صورت صادر نشدن آن هرگونه ساخت و سازی غیرقانونی به حساب میآید.
مدارک مورد نیاز، جهت اخذ پروانه ساخت روستایی
- مدارک هویتی مالک، اعم از کارت ملی و شناسنامه، برای اخذ پروانه الزامی است.
- تمامی مدارک زمین، اعم از اسناد، یا فروش نامه با مساحت و متراژ دقیق ثبت شده ضروری است.
- درخواست کتبی
برای دریافت مشاوره و یا خدمات از مجموعه مهندس کامرانی می توانید با شمارههای درج شده در ذیل تماس حاصل فرمایید.
مراحل گرفتن پروانه ساخت روستایی
ثبت نام پروانه ساخت روستایی
این گزینه، نخستین گام، برای شروع کارهای اداری، و درخواست و همچنین دریافت، پروانه ساخت روستایی محسوب می گردد، همچنین، مالک اصلی، می بایست درخواست مکتوب خود را، جهت اخذ جواز، به دهیاری روستا، و یا شورای محل، ارجاع دهد.
بازدید دهیار و شوراء از املاک مذکور
در مرحله دوم، در پی ثبت، درخواست کتبی مالک، به دهیار و شورای محل، افراد ناظر، برای صحت امر، و بازدید ملک مورد نظر، اقدام می نمایند، در این مرحله، بعد از بازدید و گزارش منطقه ای، چنانچه ملک مورد نظر، در طرح و بافت مسکونی واقع شده باشد، و مالکیت آن مشهود باشد، با توجه به ابزارهای مربوطه، متراژ دقیق ملک را مشخص نموده، چنانچه در این مرحله، ملک مورد نظر از لحاظ مالکیت و متراژ با مشکلی مواجه نشده باشد، و با اسناد ارائه شده، مطابقت داشته باشد، و همچنین، با اعمال طرح های هادی، و عقب نشینی بر روی ملک مد نظر، طبق ضوابط و مراحل قانونی، به درخواست متقاضیان، پاسخ داده می شود.
درخواست و ارائه، صدور پروانه ساخت روستایی، به بنیاد مسکن
چنانچه مراحل اداری طبق گزارشات بالا انجام گشت، و چنانچه تائیدیه های مربوطه ای که از سوی دهیار، اخذ گردید، در این زمان دهیار می توان، در خصوص املاک فوق، می تواند، به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه داده شود، تا اقدامات اولیه در خصوص آن صورت گیرد.
بازدید مهندس بنیاد ناظر بر پروژه های روستایی
در گام چهارم، چنانچه تمامی مراحل اداری، بصورت روال انجام گیرد، ناظر بنیاد مسکن، موظف است، بعد از مطالعه درخواست های ارسالی، برای بازدید به محل مورد نظر، اعزام شود، و طبق کارشناسی های انجام شده، و با در نظر گرفتن، فاکتورهای جواز ساخت، تائیدیه خود را، نسبت به املاک مذکور اعلام و ابلاغ می نماید.
تائیدیه ناظر بنیاد مسکن، و با مهر و امضاء رئیس بنیاد (دریافت پروانه ساخت)
چنانچه مراحل به نحو احسن انجام گیرد، مشاور، موظف است، تائیدیه نهایی ناظر، را در اولین فرصت به رئیس بنیاد ارجاع دهد، و در نهایت، با وجود تائیدیه نهایی، که دارای با مهر و امضا است، درخواست صدور پروانه ساخت روستایی در سیستم ثبت می گردد.
حداقل متراژ زمین جهت صدور پروانه ساخت روستایی
افراد بسیاری در حال ساخت و ساز در روستاها مشغول هستند و بسیاری از آنها ساختمانها و بناهای قدیمی خود را خراب یا بازسازی میکنند. عموماً قشر متوسط جامعه در روستاها ساکن هستند، زیرا خرید زمین و ساخت ساختمان در این مناطق هزینه کمتری نسبت به شهر دارد. اما لازم به ذکر است که حداقل متراژ زمین برای ساخت در روستاها تعیین شده است.
به عنوان مثال، اگر زمینی به مساحت ۱۰۰ مترمربع داشته باشیم، نمیتوانیم از تمام این مساحت برای ساختمان استفاده کنیم. همچنین، اگر شخصی زمینی به مساحت ۲۰۰ مترمربع خریداری کرده و قصد ساخت یک ساختمان ۶ طبقه را داشته باشد، با توجه به تراکم زمین که به او اطلاع داده شده است (مثلاً ۱۵۰ درصد)، میتواند ۱۵۰ درصد از کل مساحت زمین خود، به معنای ۳۰۰ مترمربع، را برای ساخت ساختمان خود استفاده کند. بنابراین، برای احداث بنا در روستاها، حتماً باید مجوز ساخت و ساز روستایی را دریافت کرد و ساخت و ساز بدون داشتن این مجوز عواقب جدی را به همراه خواهد داشت.
استعلامات صدور جواز ساختمان
- استعلام حوزه معاونت ترافیک منطقه بلند مرتبه سازی بیش از ۳۰واحد، (طرح های اداری و تجاری)، طرح های چند منظوره.
- برگ استعلام اداره کل املاک.
- استعلام شرکت سامان دهی مشاغل مزاحم.
- استعلام اداره کل تدوین ضوابط نظارت و صدور پروانه.
- برگه استعلام از اداره کل حقوقی.
- استعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی.
- برگ استعلام اداره کل معماری و ساختمان.
- استعلام سازمان پارک ها و فضای سبز منطقه.
- استعلام اداره کل شهرسازی و طرح های شهری.
- برگه استعلام از اداره برق ناحیه.
- استعلام از مشاور معین منطقه.
- برگ استعلام اداره درآمد و نوسازی.
- استعلام از اداره سازمان نظام مهندسی.
هزینه اخذ جواز خانه روستایی در سال 1402
هزینه جواز ساخت سال 1402 در هر شهر و استان، بر اساس قیمت منطقه ای مصوب، توسط شهرداری و یا بنیاد مسکن مناطق روستایی محاسبه میشود و نمیتوان حتی برای 2 منطقه متفاوت در یک شهرستان نیز، یک قیمت صدور پروانه یکسان را در نظر گرفت؛ اما مبلغی که باید به سازمان نظام مهندسی و مهندسین طراح، ناظر و مجری بر اساس تعرفه سازمان نظام مهندسی یا نظام فنی روستایی محاسبه میشود که میتوان گفت تقریباً در کشور، یکسان است.
عوارض صدور پروانه انواع ساختمان به شرح فرمول زیر محاسبه و توسط دهیاری از متقاضیان دریافت پروانه ساخت دریافت خواهد شد.
اعیانی مجاز (متر مربع) = درصد تراکم مجاز بنا × مساحت زمین
مبلغ عوارض صدور پروانه ساختمانی = قیمت عوارض اعلامی استانداری برای هر متر مربع × اعیانی مجاز (متر مربع)
مدت اعتبار پروانه ساختمانی
مدت اعتبار پروانههای ساختمانی که از طرف مرجع صدور پروانه صادر میشوند با توجه به هر استان و شهرستان، متفاوت خواهد بود؛ اما معمولاً مهلت شروع عملیات ساختمانی از تاریخ صدور پروانه بین 1 تا 2 سال است و در شهرستانهای استان تهران برای اتمام عملیات ساختمانی نیز مهلت 42 ماهه در نظر گرفته میشود.
در صورتی که مالک یا سازنده از هر یک از زمانهای درج شده روی پروانه تبعیت ننماید، باید برای تمدید اعتبار پروانه، هزینه پرداخت کند. البته باید افزود قانون در صورتی که عملیات ساختمانی شروع نشده باشد و اعتبار پروانه تمام شود، برای تمدید اعتبار نیز محدودیت قائل شده است. به این صورت که در صورت عدم توجه به این موضوع و تغییر ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان، مالک باید روند دریافت پروانه را دوباره طی کند.
عوارض تمدید پروانه ساختمانی روستایی
عوارض تمدید پروانه ساختمانی روستایی، هزینههایی است که برای تمدید پروانه ساختمانی در مناطق روستایی دریافت میشود. این عوارض به منظور پشتیبانی از توسعه و آبادانی روستاها، تأمین منابع مالی برای پروژههای زیربنایی و بهبود زیرساختها در این مناطق برخوردار است.
هزینههای تمدید پروانه ساختمانی روستایی معمولاً بر اساس متراژ و نوع ساختمان، نوع استفاده (مسکونی، تجاری و غیره) و قوانین و مقررات مربوطه تعیین میشود. این عوارض میتوانند به منظور تأمین منابع مالی برای ارائه خدمات عمومی به ساکنان روستاها، بهبود زیرساختهای حمل و نقل، آب و برق و سایر امکانات ضروری روستاها استفاده شوند. تمدید پروانه ساختمانی روستایی و پرداخت عوارض مربوطه بهبود و توسعه پایدار روستاها را تسهیل کرده و به توسعه مستدام و رونق اقتصادی این مناطق کمک میکند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
گواهی عدم خلاف
کمیسیون ماده 7 شهرداری
طرح توجیهی
تغییر کاربری زمین
تجمیع ساختمان
مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان
28 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مراحل صدور پروانه ساخت دقیقا هفت خوان رستم میباشد به همین خاطر در روستاها مسی دنبال مجوز نمی رود بنیاد مسکن مانع از ساخت و ساز میباشد واقعا ارکانی بدرد نخور است . ساخت پیاز باید مثل قبل توسط فرمانداریها و بخشداریها انجام شود. در ضمن هزینه اخذ پروانه هم خیلی زیاد است. کمکی به قشر محروم روستا نمی شود.
دقیقا اینگونه هست دولت وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال را داده ولی مدیران شهرستان ها با ایراد های بنب اسرائیلی مانع ساخت و ساز در روستا ها می شوند وافراد کم توان نمی توانند حداقل زمینی که دارند برای خودشان یک سرپناه درست کنند
مسخره ترین ارگان که فقط جیب مردم را خالی میکند،خوزستان شهرستان امیدیه رییس بنیاد مسکن کسی هست به فامیلی دهقان؟افتضاحه،یعنی قانون من درآوردی از خودش در میاره
مراحل صدور پروانه ساخت دقیقا هفت خوان رستم میباشد به همین خاطر در روستاها کسی دنبال مجوز ساخت نمی رود بنیاد مسکن مانع اصلی از ساخت و ساز میباشد واقعا ارگانی بدرد نخور است . ساخت و ساز باید مثل قبل توسط فرمانداریها و بخشداریها انجام شود. در ضمن هزینه اخذ پروانه هم خیلی زیاد است. کمکی به قشر محروم روستا نمی شود.
سلام واقعا ساختن خانه در روستا بسیار سخت شده از تغییر کاربری گرفته تا جواز ساخت هم مدت زمان طولانی که برای گرفتن مجوز طول میکشه چیزی حدود یک تا دو سال زمان میبرد که واقعا رو اعصاب هست هم هزینه مجوز که بخش داری جدیدا از شهرداری هم بیشتر میگیرد و هزینه نظام مهندسی که دیگه نگم سر به فلک کشیده ،
بعنوان مثال دو واحد خونه چیزی حدود ۲۰۰ میلیون هزینه داره فقط برای گرفتن جواز فقط در روستا ،کسی هم پاسخ گو نیست کجای تأسف داره
این هفت خوانها در واقع سر کیسه کردن افرادی مثل من که نه آشنایی با مراحل کار دارم و نه وقتش را ، با پرداخت پول بخواهم کارم را جلو ببرم تا از کار و زندگی باز نمانم
سلام اینکه برای ساخت یک ساختمان در روستا باید چه قوانین و ضوابطی را رعایت کرد در کجا آمده؟
در واقع مردم چگونه باید از جزئیات ضوابط مهندسی ساختمان در یک روستا مطلع شوند؟
سلام ، منطقه با منطقه و روستا به روستا فرق میکنه ، بهترین محل اینه که از دهیاری اونجا پرس و جو کنید و یا بنیاد مسکن
درود..بنده مجوزساخت روگرفتم..دارم ساختمون رومیسازم..الان به من میگن..درطرح هادی نیست..دهیارمیگه..پرونده روفرستادم کمیسیون تخلفات..ایامن تخلفی کردم..باوجودمجوز؟.
با سلام. خیر، اگر مجوز ساخت دارید و مطابق آن عمل میکنید، تخلفی نکردهاید؛ مسئولیت بررسی انطباق با طرح هادی بر عهده صادرکننده مجوز است، نه شما.
سلام عزیز.بنده یه زمین ۳۵۰ متری در بیرون قزوین در یک روستای ۵۰ خانه واری، دارم که داخل بافت بود ولی باید الحاق به بافت هم میشد،که بعد از ۲ سال با هزار دردسر که خودتون بیشتر واقف هستید به مسائل بنیاد مسکن ، العان در مرحله صدور مجور از بنده ۷۸ میلیون بابت صدور مجوز میخوان چرا این مبلغ رو میخوان بر چه مبنایی آخه؟متاسفانه رئیس بنیاد مسکن قزوین هم جواب من رو نداد که بابت چی انقدر پول زیاد باید پرداخت کنم.چطور و از کجا باید پیگیر این مسئله باشم؟ممنون میشم جواب بدین
سلام وقت بخیر این مبلغ ممکن است مربوط به هزینههای قانونی الحاق به بافت، عوارض تغییر کاربری، یا هزینههای اضافی بنیاد مسکن برای بررسی و صدور مجوز باشد، اما برای پیگیری دقیقتر، باید به اداره مسکن و شهرسازی یا دفتر بنیاد مسکن شهرستان مراجعه کنید و درخواست توضیحات رسمی کنید.
سلام .چرا هزینه جواز ساخت در روستا در بیرون از قزوین انقدر بالاست.
بعد از ۳ سال با بدبختی مدارکو جور کردم و منتظر شدم تا همه استعلام ها اوکی شد یه دفعه در کمال ناباوری ازم بابت ۳۵۰ مت زمین که در روستا هستش ۷۸ ملیون میخوان باید چکار کنم از کجا پیگیر بشم که چرا انقدر پول میخوان؟ تو بنیاد مسکن که همشون سر تکون میدادن یعنی خودشونم نمیدونستن برای چی انقدر پول دارن میگیرن.
سلام ، از قیمت های قزوین بنده اطلاعی ندارم ، از بنیاد استعلام بگیرید
سلام خواستم بدونم چرا انقدر هزینه های جواز ساخت در روستا بالاست .
یک زمین ۳۵۰ متری داریم در بیرون از قزوین با هزار سختی و مدارک جور کردن بعد از ۳ سال بنیاد مسکن با جواز ساختش موافقت کرد حالا بعد از اینهمه دوندگی بنیاد مسکن ۷۸ ملیون تومن پول میخواد برای جواز ساخت .تو بنیاد مسکن هم هیچکس پاسخگو نیست که چرا این مبلغ رو دریافت میکنند.چرا واقعا؟
به هر حال هزینه های عمومی روستا باید تامین بشه
باسلام .این یعنی همینه که هست!!!!هزینه های عمومی روستاها همه ازجیب روستاییان بدبخت وبه کرات دریافت وتامین میشه .لطفا این موضوع رو ربط ندین به هزینه های عمومی روستا.بفرمایید کیسه دوختن تا جیب خالی ملت رو خالی تر کنند
سلام
حداقل متراژی که میشه نقشه کشید و به بخشداری برای دریافت پروانه ارائه داد چند متر هست؟
به فرض من ۲۰۰ متر زمین دارم و میخوام فقط ۳۵-۴۰ متر داخلش بسازم اما مهندس نقشهکش من میگه باید ۶۰ + ۱۵ متر پارکینگ باشه حداقل نفشه که بخشداری پروانه صادر کنه
آیا صحت داره این حرفش برای روستا؟
سلام. بله، در بسیاری از روستاها، برای دریافت پروانه از بخشداری معمولاً باید حداقل متراژ تعیینشده(مثل ۶۰ متر مسکونی و ۱۵ متر پارکینگ) رعایت شود که بسته به ضوابط محلی متفاوت است.
اقا دزدی در روز روشن است نو روستا ۳ طبقه تو کوچه بن بست ساخته شد در زمین ۱۰۰ متری داخل بافت روستایی قائمشهر چمازکتی ۶۵۰ ملیون تومان ۵۰ ملیون هک تهیه نقشه و مدارک و… چرا مردم و فشار میارید کسی جوابگو نیست؟ تازه میگن دیوان عدالت شکایت کنی بیشتر میشه چرت وقعا؟؟؟
با سلام ..یه سوال داشتم ..آیا میشه پروانه ساخت خونه ک جاش جا دیگه ثبت شده ..الان جابجاش کنم جایی دیگه ؟؟؟
خیر، پروانه ساخت بهصورت اختصاصی برای یک ملک خاص صادر میشود و قابل جابهجایی به ملک دیگر نیست؛ برای جابجایی باید درخواست صدور پروانه جدید برای مکان جدید بدهید.
واقعا هزینه های جواز و مراحل کار اداریش از توان یه روستایی خارجه، ،مگه یه روستا چقدر از امکانات دولت داره بهره میبره که بخواد واسه ساخت یه آلونک این همه عذاب بکشه،،البته یه سری افراد غیر محلی یا غیر بومی تو بعضی از روستاها دارن مسکن دوم میسازن و شاید مستحق این باشند که مالیات بپردازند،ولی کاش یه تجدید نظر در ارتباط با مستاجرها و مسکن اولی ها داشته باشن،مگه یه کارگر چقدر درآمد داره که این همه هزینه کنه و وقتش هدر بره،تازه تا بتونه کارای اداریش رو تموم کنه کلی دچار تورم و افزایش قیمت مصالح میشه،کلا آدم رو از خونه ساختن مایوس میکنن
سلام، وقت به خیر
یک واحد مسکونی روستایی در شمال کشور که سربندی (سقف شیروانی) آن فرسوده شده و نیاز به بازسازی داره، اگر بخواهیم همزمان با بازسازی، سقف رو یک طبقه بالاتر ببریم (با رعایت اصول استحکام بنا) چه مراحلی رو باید طی کنیم؟ با توجه به اینکه نیاز به انشعابات جدید نیست و در متراژ هم تغییر ایجاد نمیشه….
پیشاپیش ممنون از راهنماییتون 🙏
یک کارمند ماهی که با اضافه کار بهش حقوق بدهن .۲۰الی ۲۵ میلیون تومان است .بعد مهندسان نظام مهندسی برای تایید ۴ فرم درخواست ۳۰الی ۴۰میلیون می کنند .من نمی گم قانون ومقررات رعایت نشه اتفاقا باید خیلی بهتر رعایت بشه ولی بینی وبین الله این نظارت نیست این کیسه دوختن است آقا شما هم حقت بگیر کسی نگفته نگیر ولی چه خبر ؟؟ از موقعی که دهیاری و نظام مهندسی تاسیس شدند آیا قانون خیلی رعایت شده حتی شهرداری هم باید حذف بشه بخش خصوصی باید با نظارت خود مردم وبا حداقل هزینه ها از مردم مثل خیلی از کشورها پیشرفته …فروریختن متروپل توی آبادان مگه یادمان رفته اونجا نظام مهندسی وشهرداری نبود .اون بیچاره هم اونقدر ازش خورده بودند که مزه حرومی بدبختش کرد مردم بیچاره را هم بدبخت کرد….تمام قوانین برای دادخواهی وایجاد نظم بیشتر تصویب میشن ولی در عمل فقط مردم باید پول بدهند ونه خبرید از نظم هست ونه دادخواهی ؟؟
احسنت 👍👍👍
خدا بیامرزه پدر و مادرت رو
این قوانین دست و پا گیر انقدر برای من و برادرم مشکل ایجاد کرده که فقط خدا خودش خبر داره ….
سلام برای درخواست وام روستایی اول باید کجا ثبت نام کنیم راهنمایی میکنین
با سلام برای درخواست وام روستایی ابتدا باید به **سامانه کارا** مراجعه کنید. این سامانه به درخواستهای وام از سوی روستاییان و کسبوکارهای مستقر در مناطق روستایی و عشایری اختصاص دارد. برای شروع، باید در این سامانه ثبتنام کنید و اطلاعات خود را وارد کنید.
مراحل کلی به این صورت است:
۱. وارد سامانه کارا شوید: [https://kara.mcls.gov.ir](https://kara.mcls.gov.ir)
2. ثبتنام کنید و اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید.
۳. نوع وام (کشاورزی، اشتغال، یا توسعه) را انتخاب کنید.
۴. مدارک لازم را بارگذاری کنید و درخواست خود را ارسال کنید.
۵. پیگیریهای بعدی برای بررسی و تایید درخواست از طریق سامانه انجام میشود.