ضوابط پهنه کاربری s
در فرآیند برنامهریزی شهری و توسعه متوازن مناطق مختلف، پهنههای کاربری به عنوان ابزاری کارآمد برای مدیریت کاربری زمینها و توسعه شهری استفاده میشوند. پهنه کاربری S ، که به بخشهایی از شهر اطلاق میشود که وجه غالب آن کار و فعالیت است و سهم سکونت در آن بسیار محدود و تابع نظم عمومی این پهنه و فضاهای کار و فعالیت میباشد، نمونهای از این تقسیمبندیها است. تعیین و تدقیق این پهنه در محدوده شهر، با هدف متمایز کردن پهنههای کار و فعالیت از سایر پهنهها، به ویژه پهنه کاربری M (مختلط) و پهنه کاربری R (مسکونی)، انجام میشود. این اقدام علاوه بر ارتقاء کیفیت محیط شهری، به رونق فعالیت در فضاهای شهری نیز کمک میکند. پهنه کاربری S در عرصههای بسیار متراکم فعالیت با دسترسیهای ضعیف و استقرارهای خطی و پراکنده محدود شده و در مراکز جدید و پهنههای مستعد و رو به توسعه شهری، با دسترسیهای مناسب به معابر اصلی، خطوط و ایستگاههای اصلی مترو، گسترش یافته است. بدین ترتیب، با مشارکت در ساخت و توسعه این مناطق، میتوان به بهبود کیفیت زندگی شهری و ایجاد فضای کار و فعالیت مؤثر و پایدار دست یافت.
ضوابط پهنه کاربری S
پهنه کاربری S، قسمتهایی از شهر است،که وجه غالب آن، کار و فعالیت بوده و سهم سکونت در آن بسیار محدود و تابع نظم عمومی این پهنه و فضاهای کار و فعالیت است. تعیین و تدقیق این پهنه در محدوده شهر، برای متمایز کردن پهنه های کار و فعالیت از سایر پهنه ها، به ویژه سکونت است، تا ضمن ارتقاء کیفیت محیط شهری، رونق فعالیت در فضاهای شهری میسر شود. این پهنه در عرصه های بسیار متراکم فعالیت با دسترسی های ضعیف و استقرارهای خطی و پراکنده محدود شده و در مراکز جدید و پهنه های مستعد و رو به توسعه شهری، با دسترسی های مناسب به معابر اصلی، خطوط و ایستگاه های اصلی مترو، گسترش یافته است.
برای دریافت مشاوره و یا خدمات از مجموعه مهندس کامرانی می توانید با شمارههای درج شده در ذیل تماس حاصل فرمایید.
این پهنه به تفکیک زمینه های فعالیت، از زیرپهنه های متمایز تجاری، خدماتی، اداری و صنعتی و یا اختلاطی از این فعالیتها در مقیاس عملکردی محلی، ناحیه ای، منطقهای، شهری و فراشهری تشکیل شده و عرصه اصلی استقرار و بارگذاری مناسب فعالیت، برای جلوگیری از تداخل نامناسب کاربری ها، ارتقاء کیفیت محیط شهری، و در جهت رونق فعالیتهای سازگار با محیط زندگی ساکنین شهر تهران است. سکونت در پهنه فعالیت، با توجه به نظم عمومی فضاهای کار و فعالیت، معطوف به تثبیت سکونت موجود در فضاهای سنتی فعالیت (مانند بازار) و ساماندهی سکونت موجود در فضاهای فعالیت به شیوه ای مناسب و توأمان، برای سرزنده ماندن شبانه روز فضاهای فعالیت مدرن (مانند مراکز و پردیس های شهری) است.
مطلب پیشنهادی: دوره آموزشی تشریح قانون حفظ کاربری اراضی
عرصه های فعالیت در شهر تهران، با استفاده از محدوده های مستعد توسعه و تبدیل کاربری های، ناهم سنخ، نامناسب و ناسازگار با محیط شهری (مانند کاربریهای نظامی، انبارهای متروکه، صنایع مزاحم و …) گسترش و توسعه یافته، و در عرصه های خاص، مانند بافتهای متراکم با دسترسیهای ضعیف و استقرارهای خطی و پراکنده، محدود شده است.
“عقبنشینی توده ساختمان و تورفتگی” در طبقه همکف با آزادسازی فضا برای تردد، تجمع و مکث عابرین پیاده در محورهای فعالیت زیرپهنه های S1 و S2 به میزان حداقل ٣ متر الزامی است. بدیهی است فضای حاصل از عقب نشینی توده ساختمانی، تحت مالکیت صاحب ملک بوده، و جزء تراکم و سطح اشغال محسوب نمیگردد. ولی مالک مکلف است موجبات استفاده عمومی از این فضاها را فراهم سازد.
تبصره: در مواردی که “عقبنشینی و تورفتگی” به دلایل فنی به تشخیص شور ای معما ری منطقه، امکانپذیر نیست، صدور پروانه بدون عقبنشینی، بلا مانع است.
پهنه کاربری S122
در پهنه کاربری S122 حداکثر تراکم مجاز برابر 440 درصد بوده و در شرایطی که عرض معبر بالاتر از 16 متر باشد و مساحت قطعات بالاتر از 1500 متر مربع باشد به ساختمان شما 9 طبقه با تراکم 80 درصد برای طبقات 1 الی 3 و 40 درصد برای طبقات بالاتر تعلق پیدا می کند. حال اگر مساحت زمین شما کمتر از 1500 متر مربع بوده و یا عرض گذر کمتر از 16 متر باشد به ازای هر کدام از این موارد یک طبقه از تعداد طبقات مجاز شما کاسته خواهد شد.
درباره داود کامرانی
داود کامرانی فارغ التحصیل مهندسی خاک و پی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نوشته های بیشتر از داود کامرانی
دیدگاهتان را بنویسید