اصلاحی ملک یا عقب نشینی (ساختمان)
عقب نشینی ملک یا همان اصلاحی ملک چیست و شامل چه ضوابطی می شود؟
در ضوابط و مقررات تعیین شده در طرح تفصیلی شهرها حداقل عرض گذرهای معابر مشخص شده است. بر اساس این ضوابط ملک هایی که وارد گذر شده اند با عقب نشینی ملک یا همان اصلاحی ملک رو به رو خواهند شد.
در این شرایط برای مالکان مسائل و مشکلاتی پیش خواهد آمد. ضمن اینکه برخی افراد اقدام به خرید یک ملک میکنند و پس از مدتی متوجه میشوند که آن منطقه درمحدودۀ طرحهای نوسازی شهرداری قرار دارد و به این ترتیب متحمل زیانهای بسیاری میشوند.
- انواع عقب نشینی از دید محور عبوری و قانونی به چه صورت است؟
- قانون در این شرایط چه حق و حقوقی برای مالک در نظر گرفته است؟
- آیا مالک میتواند از قرار دادن ملک خود در اختیار شهرداری سر باز زند؟
- چگونه باید از قرار گرفتن ملکی در محدودۀ طرحهای شهرداری اطلاع پیدا کرد؟
اصلاحی ملک یا عقب نشینی (ساختمان) چیست؟
بر اساس طرح تفصیلی شهرها جهت گسترش عرض گذرها و افزایش کیفیت جریان ترافیک برای املاک عقب نشینی در نظر گرفته شده است. در گذرهایی که از نظر شهرداری اولویت بالایی ندارند اصلاحی یا عقب نشینی صرفا هنگام ساخت و ساز ساختمان جدید اجبارا اعمال میشود.
متراژی که ملک باید از گذر محل عبور (کوچه و خیابان) فاصله بگیرد اصلاحی نامیده می شود. هدف از اجرای اصلاحی ملک یا عقب نشینی بزرگتر شدن عرض گذرها است.
تاثیر اصلاحی (عقب نشینی) بر بنای قابل احداث
در صورتیکه مساحت ملاک تراکم ملک بر اساس متراژ سند باشد نکات زیر قابل توجه است:
- رعایت اصلاحی یا عقبنشینی از گذر عموما تاثیری در تراکم مجاز شما ندارد مگر در املاکی که اصلاحی بسیار زیاد باشد یا املاکی که گذر در ضلع شرقی یا غربی آن باشد.
- رعایت اصلاحی یا عقب نشینی از گذر عموما تاثیری در طبقات مجاز شما ندارد.
- رعایت اصلاحی یا عقب نشینی از گذر عموما تاثیری در پیشروی مجاز شما ندارد مگر در املاکی که اصلاحی زیاد باشد.
- در فروش یا مشارکت در ساخت املاکی که اصلاحی یا عقب نشینی دارند، تاثیرات اصلاحی باید بطور دقیق بررسی شود. پیشنهاد میکنیم حتما از شهرداری محل استعلام بگیرید.
مطلب پیشنهادی: قرارداد مشارکت در ساخت
مثال:
ملکی با مساحت ۴۹۰ مترمربع (ملاک عمل متراژ سند است)، تراکم ۳۰۰% ، ۵ طبقه مسکونی و پیشروی ۶۰% بعلاوه ۲متر وجود دارد. این ملک باید از گذر ۲ متر عقب نشینی کند و طبق شکل زیر این ۲ متر از تراکم، تعداد طبقات مسکونی و پیشروی ملک کسر نشده و تنها از مساحت حیاط ملک کم میشود.
انواع اصلاحی (عقب نشینی ملک)
عموما شرایط اصلاحی در ملکهای شرقی و غربی مشابه است و از تراکم مجاز شما کسر میشود.
توصیه مهم: به شما توصیه میشود قبل از اقدام برای اخذ دستور نقشه، خرید ملک و مشارکت در ساخت از شخص یا گروهی که اطلاعات کافی درباره ضوابط بروز شهرداری دارد، مشورت بگیرید.
انواع عقب نشینی ، از دید محور
عقب نشینی ملک عموما به سه صورت زیر انجام میپذیرد:
تعریض از محور میانی: رعایت عرض گذر مصوب توسط پلاکهای طرفین معبر به میزان مساوی از محور گذر الزامی است. به عبارت دیگر برای تعریض مسیر در این حالت متراژ نهایی تعریض اگر ۴ متر متر باشد، ۲ متر ملک بالایی گذر و ۲ متر ملک پایینی گذر عقب نشینی خواهد داشت. برای اینگونه از عقب نشینیها، املاک به میزان مساوی از گذر عقب مینشینند، ملاک وسط گذر تعیین شده توسط طرح تفصیلی شهر تهران است.
رعایت عرض گذر بر اساس طرحهای هندسی مصوب: در اینگونه از عقب نشینیها، املاک نسبت به فرم هندسی گذر عقب مینشینند.
عقب نشینی ملک از یکطرف: برای این نوع عقب نشینیها، رعایت اصلاحی برای یکطرف گذر در نظر گرفته میشود. در مثال بالا چنانچه اعلام شود که ۴ متر عقب نشینی تنها از سمت پایین گذر بایستی اتفاق بی افتد، ملکی که در بالای گذر قرار دارد دچار اصلاحی نخواهد شد.
انواع عقب نشینی ، از دید قانون
الف) اشتباهات ثبتی
بر اساس فهرست اشتباهات ثبتی مصوب ۱۳۵۳ هرگاه در ذکر جهات ملک اشتباه شده و با همان اشتباه ملک در دفتر املاک ثبت شده باشد، پس از احراز اشتباه به شرط اینکه اختلافی با مجاورین و همچنین اختلافی در حد فاصل نباشد، اصلاح آن بلامانع است.
به علاوه، در مورد کسر مساحت و طول اضلاع تحت این شرایط اصلاح ثبت ملک و سند مالکیت بلامانع است.
- مالک کتباً تقاضای اصلاح سند مالکیت خود را بنماید
- مالک با کسر مساحت و طول اضلاع موافق باشد
- ملک مورد ثبت در وثیقه و بازداشت نباشد
همچنین، طبق ماده ۲۰ قانون ثبت، مجاوری که نسبت به حدود ملک، حقی برای خود قائل است میتواند اعتراض نماید. که در این مورد در پی درخواست شرکت، صدور سند تک برگی و تهیه نقشه کاداستر (نقشه ثبتی با استفاده از نقشه هوایی که ملاک عمل دادگاهها و اداره ثبت است) ممنوعیتی جهت اصلاح ثبت ملک و سند مالکیت وجود نداشته است.
بنابراین اقدامات شهرداری مبنی بر درختکاری مغایر با قاعده تسلیط و حق مالکیت شرکت بوده است.
مطلب پیشنهادی: راه حل تعیین اصالت سند ملکی
ب) مالکیت ملک
قانون ثبت، ملک ثبت شده را از آن کسی میداند که در اسناد ثبتی، ملک به نام اوست.
پس اسقاط چنین مالکیتی به صرف اعراض از بین نمیرود و مال از حیطه سلطنت مالک به صرف اعراض خارج نمیشود، مگر این که به بایر شدن ملک منجر گردد و دولت آن را بر مبنای نیازهای عمومی تصاحب کند.
با توجه به این که عقبنشینی املاک معمولاً با اختیار و رضایت مالک صورت نمیگیرد، بلکه با نیرویی خارجی، مال از تسلط شخص خارج شده، به لحاظ فقدان قصد اباحه دیگر شامل قاعده اعراض نیست.
در پی اقدام شهرداری شایان ذکر است که مطابق ماده ۱۰۱ قانون شهرداریها، قانونگذار معابر و شریان های عمومی که در اثر تفکیک اراضی احداث میشود را متعلق به شهرداری دانسته و شهرداری در قبال آن به هیچ عنوان وجهی به صاحب آن پرداخت نمیکند.
مفهوم مخالف آن این است که اگر احداث معبر و شارع در اثر اجرای طرح باشد میبایست غرامت آن به مالک پرداخت شود.
در واقع، عقبنشینی املاک که در نتیجه اجرای طرح تعویض به مالکان این گونه املاک تحمیل میشود به منزله اجرای حکم ماده ۱۰۱ قانون شهرداری محسوب نشده و در چنین مواردی، ماده ۴۵ اصلاحی آییننامه قانون ثبت املاک نیز، دلالتی بر سلب مالکیت رایگان ندارد.
ج) تصرف ملک از سوی شهرداری
در ماده ۹۶ قانون شهرداری مقرر شده هرگاه برای تأمین احتیاجات شرعی و رفع نیازمندیهای عمومی باید تمام یا قسمتی از اراضی و املاک در محدوده شهر به تصرف شهرداری درآید، از قانون توسعه معابر مصوب ۱۳۲۰ باید استفاده شود.
در ماده ۱ قانون مذکور، مقرر شده هرگاه شهرداریها توسعه، اصلاح یا احداث برزن، خیابان، میدان، گذر، کوی، انهار یا قنوات را برای تسهیل آمد و شد یا زیبایی شهر لازم بدانند، طبق مقررات این قانون رفتار خواهد شد.
در ماده ۴ این قانون تصریح شده که شهرداری میتواند هر مقدار ملکی را که لازم بداند به بهای عادله خریداری نماید.
به علاوه، بر اساس رأی وحدت رویه ۱۸۶ مورخ ۲۵/۱۲/۱۳۷۱ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری استفاده از املاک اشخاص به منظور تأمین نیازمندیهای و تأسیسات عمومی شهری به حکم قوانین موضوعه باید از طریق خرید و تملک آنها صورت گیرد.
قانون احداث بنا در املاک دارای اصلاحی
احداث ساختمان در املاکی که با طرحهای تعریضی برخوردارند با رعایت ۶۰٪ طول و مساحت سند قبل از اصلاحی در باقیمانده زمین و درحد تراکم مجاز بلامانع می باشد.
پیش آمدگی بیش از۶۰٪ طول تحت زاویه ۴۵ درجه، با رعایت طول۶۰٪ مساحت سند (قبل از اصلاحی) به شرط واگذاری مقدار جزء گذر به شهرداری بلامانع است. (۹۳۰/۴۱۰-۲۷/۱/۶۴)
مطلب پیشنهادی: ضوابط ساخت و ساز در تهران
چگونگی اطلاع یافتن از لزوم عقبنشینی ساختمان
قبل از اینکه طرحهای شهرداری به مرحلۀ اجرا برسند، به مالکان اطلاع داده خواهد شد. اطلاعات مربوط به طرحهای نوسازی، در نشریات عمومی اعلام میشود.
به علاوه شهرداری برای تمامی مالکانی که همه یا بخشی از ملک آنها در محدودۀ طرح قرار گرفته است، نامههایی ارسال میکند. از طریق این نامهها افراد از جزئیات طرح، زمان شرکت در جلسات تعیین قیمت و زمان تخلیه آگاه میشوند.
در برخی موارد مأموران شهرداری، شخصاً به محل مراجعه میکنند و با مالکان صحبت میکنند.
متأسفانه گاهی اوقات مالکی که از طرق مختلف نسبت به قرار گرفتن ملک در طرحهای شهرداری اطلاع یافته است، اقدام به فروش آن میکند. برای افراد بسیاری اتفاق میافتد که ملکی را خریداری میکنند و در زمان سکونت یا اقدام به بازسازی ساختمان، با نامهها و اخطارهای شهرداری برای تخلیه مواجه میشوند.
لازم است قبل از خرید هر ملک به شهرداری منطقه مراجعه و اطلاعات لازم را کسب کنید. با مراجعه به شهرداری میتوانید تمامی اطلاعات مربوط به ملک را به دست آورید.
داشتن اطلاعاتی مانند کاربری پلاک (مسکونی یا تجاری-اداری)، عقبنشینی، متراژ دقیق و اضافه متراژ، تخلفات صورتگرفته و وضعیت ملک در طرحهای حال و آیندۀ شهرداری، در هنگام خرید بسیار مهم است.
جبران خسارت در نتیجه عقب نشینی ملک
اولین نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که قانون به شهرداری اجازه میدهد طرحهای نوسازی و بهینهسازی معابر را، هر گونه که صلاح میداند، اجرا کند.
این قاعده به این معنا است که شما به ناچار باید با شهرداری همکاری کنید و آن مقدار از ملک را که لازم است، در اختیار طرحهای عمرانی قرار دهید. پس مقاومت در این زمینه فایده ندارد.
در واقع قانون به شما اجازه نمیدهد که به خاطر منافع شخصی خود، جلوی طرحی را که منافع عمومی در پی خواهد داشت، بگیرید. بهتر است روشی پیدا کنید که از این عقبنشینی متضرر نشوید.
برای پیشگیری از ضرر و زیان، به نکات زیر دقت کنید:
- بر اساس قانون، هنگامی که شهرداری به دلیل اجرای طرحهای عمرانی مالکی را مجبور به تسلیم ملک کند و یا به ملکی خسارتی وارد کند، ملزم به پرداخت هزینه خواهد شد.
- خسارت ممکن است به اعیان یا به عرصۀ ملک وارد شده باشد. (منظور از اعیان ساختمان و بنا است و عرصه به معنای زمین ملک است.)
- در هنگام وارد شدن خسارت به اعیان، کارشناسان رسمی دادگستری میزان خسارت وارده را بررسی و مبلغی را تعیین میکنند و شهرداری موظف به پرداخت آن مبلغ خواهد بود.
- در مورد خسارت به عرصه، یعنی مواقعی که شهرداری تمام یا بخشی از ملک را تصرف میکند، ارزش ملک به بهای یک سال قبل از ارزیابی در نظر گرفته میشود و به این ارزش شش درصد اضافه خواهد شد. اگر مبلغ بهدستآمده، بیشتر از بهای ملک در زمان ارزیابی باشد، بهای ملک در زمان ارزیابی در نظر گرفته میشود.
- پس از تعیین مبلغ، شهرداری موظف به پرداخت خواهد بود.
شهرداری برای مالکانی که با طرحهای عمرانی همکاری میکنند و بخشی از ملک خود را در راستای اجرای این طرحها از دست میدهند، مزایایی در نظر گرفته است.
- در برخی موارد و در صورت امکان، برای بازسازی ملکی که بخشی از آن تخریب شده است، جواز تراکم بیش از حد مجاز منطقه صادر خواهد شد.
- برای برخی املاک تخفیفهای مالیاتی در نظر گرفته میشود.
نکته طلایی برخورداری از امتیازات شهرداری
برخی مواقع افراد از طرحهای شهرداری اطلاع حاصل میکنند و قبل از اجرای طرحها، خود به تخریب و بازسازی بنا میپردازند. در واقع قبل از اینکه دستوری از جانب شهرداری صادر شده باشد، اقدام به عقبنشینی ملک میکنند. دقت داشته باشید در این هنگام شهرداری وظیفهای برای پرداخت مبلغ بهای ملک به مالک نخواهد داشت.
در چنین شرایطی مالک نمیتواند ادعای خسارت کند زیرا شخصاً به تخریب و عقبنشینی ساختمان اقدام کرده است و هنوز اجباری از سوی شهرداری وجود نداشته است.
در این حالت شهرداری نه تنها وظیفهای برای پرداخت غرامت ندارد، بلکه حتی مجبور به اعطای تسهیلات تراکم و تخفیف مالیاتی نیز نخواهد بود. البته ممکن است به دلیل اقدام داوطلبانۀ مالک در جهت نوسازی شهر و هماهنگی با طرحهای شهرداری تسهیلاتی در نظر گرفته شود، اما اجبار قانونی در این زمینه وجود ندارد.
اگر میخواهید برای عقبنشینی ساختمان خود از شهرداری بهای ملک یا تراکم اضافه درخواست کنید، لازم است تا زمان صدور دستور تخریب منتظر بمانید و سپس برای تخریب و بازسازی اقدام کنید.
عقبنشینی در هنگام نوسازی
گاهی اوقات در هنگام تصمیم برای بازسازی بنا و مراجعه به شهرداری برای دریافت پروانۀ ساخت، با دستور عقبنشینی ساختمان مواجه میشوید.
این اتفاق زمانی رخ میدهد که در نقشههای آیندۀ شهرداری، تصمیم برای تعریض معابر منطقۀ شما وجود دارد، اما طرح تعریض هنوز به مرحلۀ اجرا نزدیک نشده است. در واقع شما قبل از اقدام شهرداری، تصمیم به نوسازی بنای خود گرفتهاید. این مسئله به خصوص دربارۀ ملکهایی که در کوچههای باریک قرار دارند زیاد مشاهده شده.
برای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- هنگام مراجعه برای دریافت پروانۀ ساخت، کارشناسان مقدار عقبنشینی ملک را، که برای تعریض معابر لازم است تعیین میکنند. در این هنگام، ابعاد و محدودۀ ملک از چهار جهت شمال، جنوب، شرق و غرب مشخص میشود. مقدار عقبنشینی تعیینشده حتماً باید در زمان ساخت رعایت شود. در صورت رعایت نکردن محدوده، پس از پایان ساخت دچار مشکلات فراوانی خواهید شد.
- در صورت بروز تخلف در زمینۀ عقبنشینی ملک، شهرداری گواهی پایان کار را صادر نخواهد کرد و در صورت نبود این گواهی، دریافت سند ممکن نخواهد بود.
- طبق قانون، شهرداری مالک کوچهها و معابر عمومی است. بنابراین اگر در هنگام ساخت از حدود عقبنشینی عبور کنید، در واقع در املاک شهرداری دخل و تصرف کردهاید. شهرداری میتواند برای تخریب ملکی که از حدود عقبنشینی عبور کرده است اقدام کند و یا جریمهای برای مالک متخلف در نظر بگیرد.
- تصمیم در زمینۀ تخریب یا جریمه، به نظر کارشناسان شهرداری و بررسی کمیسیونهای مربوطه بازمیگردد.
مطلب پیشنهادی: مشاوره حقوقی املاک
نحوه طرح دعوی علیه شهرداری
حتی اگر شهرداری مجاز به تصرف در ملک باشد، پیش از آن باید نسبت به خرید یا تملک آن اقدام مینمود.
در همینراستا، جهت طرح شکایات علیه شهرداری تحت عنوان تصرف عدوانی یا مطالبه خسارات ناشی از تخریب یا تجاوز، باید به دادگاه عمومی مراجعه کرد.
تشخیص و ثبوت تخلف از قوانین یا عدم تخلف از قوانین توسط قاضی رسیدگیکننده به پرونده، به عمل خواهد آمد.
بنابراین، برای شکایت از شهرداری مراجعه ابتدایی به دیوان عدالت اداری ضرورتی ندارد مگر اینکه متضرر یا ذینفع قصد ابطال مصوبه شهرداری را داشته باشد.
بهعلاوه، برای حل اختلاف ثبتی باید به هیأت نظارت ثبتی منطقه مراجعه کرد.چراکه البته طبق ماده ١٠ آییننامه ماده ٢۵ اصلاحی قانون در مواردی که مالک به طور کتبی تقاضای اصلاح سند مالکیت خود را در مورد کسر مساحت و طول اضلاع بنماید، رسیدگی با روسای واحدهای ثبتی خواهد بود.
مطلب پیشنهادی: کارشناسی رسمی دادگستری
قانون
قانون وضعیت املاک واقع در طرحهای دولتی و شهرداریها (۱۳۶۷/۰۸/۲۹)
ماده واحده – کلیه وزارتخانهها، مؤسسات، سازمانها، نهادها، شرکتهای دولتی یا وابسته به دولت و شهرداریها و مؤسساتی که شمول قانون بر آنهامستلزم ذکر نام باشد، مکلف میباشند در طرحهای عمومی یا عمرانی که ضرورت اجراء آنها توسط وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی با رعایتضوابط مربوطه تصویب و اعلان شده باشد و در اراضی و املاک شرعی و قانونی اشخاص اعم از (حقیقی و حقوق) قرار داشته و در داخل محدوده شهرها و شهرکها و حریم استحفاظی آنها باشد، پس از اعلام رسمی وجود طرح، حداکثر ظرف مدت هجده ماه نسبت به انجام معامله قطعی و انتقالاسناد رسمی و پرداخت بهاء یا عوض آن طبق قوانین مربوطه اقدام نمایند.
تبصره ۱ – در صورتی که اجرای طرح و تملک املاک واقع در آن به موجب برنامه زمانبندی مصوب به حداقل ۱۰ سال بعد موکول شده باشد، مالکین املاک واقع در طرح از کلیه حقوق مالکانه مانند احداث یا تجدید بنا یا افزایش بنا و تعمیر و فروش و اجاره و رهن و غیره برخوردارند و درصورتی که کمتر از ۱۰ سال باشد مالک هنگام اخذ پروانه تعهد مینماید هر گاه زمان اجرای طرح قبل از ده سال شروع شود حق مطالبه هزینه احداث و تجدید بنا را ندارد.
تبصره ۲ – شهرداریها موظفند همزمان با صدور پروانه ساختمان مالکان مشمول قسمت اخیر تبصره ۱ مشخصات دقیق عرصه و اعیان و تأسیساتموجود را معین و در پرونده درج و ضبط نمایند تا ملاک ارزیابی به هنگام اجرای طرح قرار گیرد و در زمانی که به لحاظ تأمین اعتبار آمادگی اجرای طرحمزبور باشد به هنگام اجرای طرح مصوب ملاک پرداخت خسارت قیمت عرصه و اعیان ملک در زمان اجرای طرح خواهد بود.
تبصره ۳ – مالکین املاک و اراضی واقع در طرحهای آتی که قبل از تصویب طرح واجد شرایط جهت اخذ پروانه ساختمان بوده و قصد احداث یا تجدید یا افزایش بنا را دارند، جهت اخذ زمین عوض در اولویت قرار خواهند گرفت و در بین آن گونه مالکین اشخاصی که ملک آنها در مسیر احداث یاتوسعه معابر و میادین قرار دارند، نسبت به سایرین حق تقدم دارند.
تبصره ۴ – در مواردی که تهیه زمین عوض در داخل محدودههای مجاز برای قطعهبندی و تفکیک و ساختمانسازی میسر نباشد و احتیاج به توسعهمحدوده مزبور طبق طرحهای مصوب توسعه شهری مورد تأیید مراجع قانونی قرار بگیرد، مراجع مزبور میتوانند در مقابل موافقت با تقاضای صاحباناراضی برای استفاده از مزایای ورود به محدوده توسعه و عمران شهر، علاوه بر انجام تعهدات مربوط به عمران و آمادهسازی زمین و واگذاری سطوح لازم برای تأسیسات و تجهیزات و خدمات عمومی، حداکثر تا ۲۰% از اراضی آنها را برای تأمین عوض اراضی واقع در طرحهای موضوع این قانون وهمچنین اراضی عوض طرحهای نوسازی و بهسازی شهری، به طور رایگان دریافت نمایند.
جمعبندی عقب نشینی ، اصلاحی ملک
- هنگامی که ملکی در محدودۀ طرحهای شهرداری قرار میگیرد، مالک موظف به همکاری با این نهاد است.
- بهای ملک و یا خسارتی که به عرصه و اعیان ملک وارد میشود، توسط کارشناسان تعیین خواهد شد و شهرداری موظف به پرداخت این بها خواهد بود.
- در برخی موارد شهرداری تسهیلاتی برای مالکانی که ملک آنها در محدودۀ طرحهای عمرانی قرار گرفته است در نظر میگیرد.
این تسهیلات شامل اعطای مجوز تراکم اضافه و تخفیفهای مالیاتی میشود. - در صورتی که قبل از صدور دستور تخریب توسط شهرداری اقدام به بازسازی ملک خود کنید، برای مقدار عقبنشینی ساختمان بهایی دریافت نخواهید کرد.
- اگر در زمان بازسازی بنا، شهرداری دستور به عقبنشینی ساختمان داده باشد، مالک ملزم به رعایت حدود تعیینشده خواهد بود.
- عدم رعایت حدود منجر به تخریب ملک یا تعیین جریمه خواهد شد.
از آنجایی که موضوع “اصلاحی ملک یا عقب نشینی ساختمان” دارای اهمیت ویژهای در زمینه عمران میباشد، پیشنهاد میکنیم در این زمینه حتما از یک شرکت مهندسی معتبر که علاوه بر مسائل فنی، میزان آشنایی بالایی با مسائل حقوقی عمران نیز داشته باشد، مشاوره بگیرید تا از خسارات احتمالی زیادی که در این مسیر وجود دارد، جلوگیری نمایید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
گواهی عدم خلاف
کمیسیون ماده ۷ شهرداری
طرح توجیهی
تغییر کاربری زمین
مراحل گرفتن پروانه ساخت روستایی
تجمیع ساختمان
19 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام چطورمیتونم استعلام عقب نشینی زمین خودم و تو روستا متوجه بشم؟
سلام، وقت به خیر، به دهیاری مراجعه کنید و در صورتی که زمین شما بیرون بافت قرار داره میتونید به جهاد کشاورزی مراجعه کنید
سلام با مراجعه به دهیاری و برابر طرح هادی روستا مقدار عقب نشینی مشخص میشه
باسلام درروستا یک قطع زمین که ملک هم دارد باسند دارم که شورا برای طرح هادی عقب نشینی اعلام میکند که گفتم درمقابل یا پول زمین مقدار عقب نشینی را بدهید یا جواز ساخت در ضمن به زوریک برگه در دفتر خوانه گرفتن برای گاز دادن باید عقب بروی ولی معاون بشدار به علت ساخ خانه وبرق وتلفن سال قبل از ۸۱ میباشد نمیخواسته لطفا راهنمای فرماید
سلام.
بنده زمین دارای سند تک برگ خریداری نمودم به متراژ ۲۰۰ متر. پروانه ساخت و گواهی عدم خلاف و نقشه برداری و تایید اداره ثبت و اسناد و همه و همه بدون هیچ تخلفی اخذ شد. حال در مرحله اخذ پایانکار، کارشناس اعلام یک متر عقب نشینی برای تعریض کوچه طلق طرح تفضیلی جدید نموده که ۱۰ متر از زمین سندداربنده رادربرخواهد گرفت.
آیا گواهی پایان کار باید بر اساس سند زمین و پروانه ساخت که همان ۲۰۰ متر است صادرشود؟
و یا شهرداری می تواند ۱۰ مترازمین مرا در سند ملک در آینده کم نماید و نیز درگواهی پایان کار؟
لطفا مراراهنمایی کنید خیلی نگرانم
سلام وقت شما به خیر ، شهرداری طبق مجوز صادر شده میتونه اقدام کنه ، اما چنانچه طرح تعریض رو بخواد اجرا کنه در آینده و در ساخت های بعدی میتونه این موضوع رو اعمال کنه و نمیتونه ملک فعلی شمارو تخریب کنه
سلام
اگر ملک ما از سه وجه دچار عقب نشینی بشه و حدود ۲۵ درصد ملک در این حالت قرار بگیره شهرداری طبق چه قانونی میتونه تخفیف برا ارزش افزوده مابقی ملک بده؟
نکته : ملک در موقعیت ارزش افزوده قرارگرفته است.
با سلام در صورتی که خود شما برای عقب نشینی ملک خود به شهرداری مراجعه نمایید و با شهرداری در این زمینه همکاری داشته باشید شهرداری می تواند تخفیفاتی برای شما اعمال نماید
با سلام زمینی دارای یک سند عرصه در کوچه عرض۲متری و به طول ۲۱مترقرارداردکه داخل ان دو تا ساختمان عیان است اگر ساخنمان جلویی به طول ۶ مترتخریب شود عقب نشینی فقط میتواندباید در ۶متر انجام شود یا کل مسیر کوچه چون یک سند دارد لطفا در صورت امکان پاسخ بفرمایید
سلام وقت بخیر، داخل سند واحد اپارتمان ۴۵ متری من خورده ۱۴ متر اصلاحی دارد، اپارتمان الان ۵ سال ساخت است، ایا دراینده واقعا ۱۴ متر از آن کم می شود؟ یا راهی برای کم نشدن آن وجود دارد؟
سلام.زمینی دارم در شهرستان …که طی نامه نقل و انتقال به دفتر خانه و نظر کارشناس شهرداری گذر۴۵ متری رعایت شده می باشد.پس از فروش و قبل از تسویه ثمن معامله خریدار نقشه برداری از طرف شهرداری اوردن که اعلام کردن زمین به مساحت ۱ متر و ۵۵ سانت تعریض دارد و خریدار این مبلغ را از قیمت کل کم کرده .بنده به نظر نقشه بردار اعتراض نمودم در پاسخ نوشتن چون ملک مجاور (سمت راست)دارای پایان کار است و بنابه اصلاح هندسی زمین من هم باید تعریض شود در صورتی که برای سه پلاک مجاور (سمت چپ )که طی ماه های اخیر فروخته شده هیچ تعریضی اعلام نشده !لطفا راهنمایی بفرمایید چگونه پیگیری کنم تا بتوانم از تضییع حق خود جلوگیری بعمل اورم .باتشکر
عزیزم معامله رو فسخ کن به یکی که هیچی حالیش نیست بفروش چون این خریدار زرنگ و آگاه است نمیتونی سرش کلاه بزاری و پول زمینی که توی طرح قرار داره ازش بگیری
سلام ملکی دارم جنوبی هست. برگه عدم خلاف دارم اما یک متر عقب نشینی دارد میخواهم قبل از اینکه نما کنم عقب نشینی را انجام دهم و سقف پارکینگ را بالا ببرم. شهرداری هم میگه اگر دست به سقف بزنی دردسرساز میشه و اصلا همکاری نمیکنه . چطور باید اقدام کنیم؟
هرچی شهردار میگه بگو چشم چون نگی اونا هم زروشون زیاده هم ادمشو دارن جوری میزننت نتونی راه بری پس مثل بچه آدم بگو چشم بله قربان
سلام و وقت بخیر
ملک ما دارای بنای ۱۵۲ متر می باشد که نبش کوچه قرار دارد و متاسفانه،از سمت کوچه وخیابان عقب نشینی دارد و با حساب عقب نشینی فقط ۹۴ متر از ملک باقی می ماند
آیا امکان دارد که اعتراض نماییم و این عقب نشینی اصلاح گردد.
و یا اینکه امکان دارد خود این اصلاحی به صورت ،خودکار و طبیعی از بین برود
چونکه الان برای فروش وحتی ساخت منزل ارزش ملک بسیار ناچیز شده است.
ولی این قانونی که به شهرداری احتیار میدهند در ملک شخصی دخل وتصرف نمایید دور از عدالت وانسانیت هست.
من تا حالا جایی مثل شهرداری ندیده ام که در آنجا.بی عدالتی و حق خوری و نامردی صورت گرفته باشد.
با تشکر از شما یا حق
باید ملک شما موردی بررسی بشه ، نمیشه یک نسخه نهایی ارائه داد برای این موضوع
عزیزم حالا که دیدی و فهمیدی شهرداری از حقش نمیگذره پس زیاد حرص نخور عوضش عقب نشینی کن اینجوری قیمت ملکی که داری بیشتر میشه
سلام من چند وقت پیشه شهرداری مراجعه کردم واسه ساخت الان خونه های کناری من به مقدار ۱/۸۰و اون یکی ۲/۱۰عقب نشینی کردن پایان کارم گرفتن الا روبروی من داره ساخت میکنه از سمت راستی خودش نیم متر اومده جلو و شهرداری به من گفته ۲/۷۰عقب نشینی کنم که ازخونه های کناری من تقریبا ۵۰سانت باید برم عقب کوچه ما باید دوازده متر باشه چجور میشه عقب نشینی دقیقشو حساب کرد.
سلام، در عقب نشینی مهم گذر عبوری و محور میانی اون هست ، یعنی وسط کوچه معلوم میشه و از وسط دو طرف باید حدود تعیین شده رو رعایت کنن ، خط میانی رو از شهرداری میتونید پیگیری کنید.